Spelersaantallen New World spectaculair gedaald sinds lancering

New World

Het nieuws rond Amazons MMORPG New World schiet sinds de lancering alle kanten op. Enerzijds zijn er de ongelofelijk lovende kritieken en grote spelersstromen die sommige servers uit hun voegen deed barsten. Anderzijds wordt de game tot op de dag van vandaag geplaagd door bugs en zijn de beloofde server transfers nog steeds niet actief.

En het lijkt erop dat heel wat gamers het al voor bekeken houden in de nieuwe online wereld van New World. Want volgens het Amerikaanse Forbes verliest de MMORPG van Amazon Studios elke week maar liefst 135.000 spelers.

Op zijn piek had New World nog 913.000 digitale bewoners, waar dit ondertussen al is gezakt naar 508.000. Dat is bijna een halvering van het aantal spelers op iets meer dan een maand tijd. Want New World zag het levenslicht op 28 september.

Nu hoeven ze bij Amazon zeker nog niet te paniekeren, want het is normaal dat een game na release aan populariteit inboet. Heel wat nieuwsgierige gamers komen namelijk altijd eens kijken wat een nieuwe MMORPG te bieden heeft en vertrekken daarna weer. Ook zou het wel eens kunnen dat heel wat gamers de level cap van 60 al gehaald hebben om dan misschien ooit nog terug te keren wanneer Amazon Studios extra content toevoegt.

Hoe dan ook is het zo dat de druk op de servers aan het afnemen is en dat is alleen maar goed nieuws voor al wie New World nog dagelijks speelt.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.