Amazons MMORPG New World neemt vliegende start

New World

Er is al heel wat gezegd en geschreven over de MMORPG uit de stal van Amazon Games. New World zou volgens de ene een fiasco worden, terwijl de andere er rotsvast van overtuigd is dat dit de World of Warcraft-killer wordt.

Ikzelf heb de game nog niet gespeeld, maar als we afgaan op de populariteit ervan heeft New World alvast een vliegende start genomen.

De servers van de game hebben pas vandaag hun deuren geopend en toch zijn er al massa’s gamers op pad in de wereld van Aeternum. Op moment van schrijven zijn er al meer dan 507.000 games tegelijkertijd ingelogd. En dat cijfer stijgt elke minuut op SteamDB.

Het gaat zelfs zo hard, dat de servers het bij momenten erg moeilijk hebben. Een pijnpunt van veel online games tegenwoordig zo blijkt. Maar met de servercapaciteit die ze daar bij Amazon staan hebben, moet dit snel gefikst worden denk ik dan.

Een vliegende start is een ding. Je fans blijven entertainen een ander. Afwachten of New World écht een concurrent wordt voor World of Warcraft.

New World kost je €39,99 en is te koop via Steam en uiteraard Amazon.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.