PS4- en PS5-versie van Horizon Forbidden West worden naast elkaar ontwikkeld

Horizon Forbidden West

De aankondigingen rond Guerrilla’s nieuwste, Horizon Forbidden West, dede, op z’n zachtst gezegd aardig wat stof opwaaien.

Eerst werd de releasedatum opgeschoven naar 18 februari 2021. Daarna vertelde Sony, ondanks eerdere beloftes, dat er géén gratis upgrade zou zijn van PlayStation 4 naar PlayStation 5. Na bakken kritiek keerde de uitgever zijn kar en bevestigde dan toch de gratis next-gen upgrade.

Nu blijkt dat beide versies tegelijkertijd worden ontwikkeld, wat wil zeggen dat de PS4-versie een flauw afkooksel wordt van de PS5-versie.

In een interview zegt ontwikkelaar Guerrilla dat ze ook de PlayStation 4-gamers een indrukwekkende game willen voorschotelen. Die belofte kunnen ze maken omdat ze met de ontwikkeling van Horizon Zero Dawn ontdekt hebben hoe ze het onderste uit de kan moeten halen op Sony’s console van vorige generatie.

Langs de andere kant zeggen ze bij monde van Bastien Ramisse, lead character artist bij Guerrilla, dat ze ontzettend veel plezier hebben met de kracht van de PlayStation 5. Ze hebben zo ontzettend veel mogelijkheden om details en grafische pracht in de game te steken, dat het bijna onwerkelijk aanvoelt. Dit tonen ze door middel van renders van het hoofdpersonage Aloy.

Of de game er effectief ook zo ontzettend knap uit gaat zien, op beide platformen, kunnen we begin volgend jaar met onze eigen ogen ontdekken.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.