Grote baas Jeff Bezos ontzettend fier op New World

New World

New World, de MMORPG vanuit de stal van Amazon Games, doet het ontzettend goed. Niet alleen nam de game een vliegende start, maar bereikte al snel de mijlpaal van 1.000.000 gelijktijdige spelers.

Redenen genoeg dus voor Jeff Bezos om in zijn Twitterpen te kruipen. De grote baas van Amazon zegt ontzettend trots te zijn op wat het team heeft bereikt en hun doorzettingsvermogen. Want ondanks de nodige hindernissen en tegenslagen tijdens de ontwikkeling, wisten ze een dijk van een game neer te zetten.

Lees verder onder de tweet.

Toch verloopt nog steeds niet alles vlekkeloos. Zo zijn de wachttijden om een server binnen te raken soms nog ontzettend lang. Dit heeft te maken omdat er op dit moment geen dedicated servers zijn voor onder andere Rusland, Azië, het Midden-Oosten en Afrika. Hierdoor raken de servers in de US en Europa overbevolkt. Amazon Games zegt wel hier snel verandering in te brengen.

En ja, elke keer dat ik de naam Jeff Bezos hoor, moet ik aan deze oorwurm denken van comedian Bo Burnham. Met dank aan mijn kinderen om dit nummer in mijn leven te brengen…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.