Nieuwe personages niet welkom in New World op overbevolkte servers

New World

De nieuwe MMO-game New World heeft orde op zaken moeten stellen met het toelaten van nieuwe personages op volle servers, zo hopen ze de wachttijden van de enorme populaire game te verlagen.

Via Twitter kondigde Amazon Game Studios aan dat het nieuwe systeem is ontwikkeld om de servercapaciteit beter te regelen, zodat ze in de toekomst deze problemen kunnen vermijden.

“Wanneer een server vol is, wordt die grijs gemaakt met het bericht ‘Character Creation is temporarily disabled on this server to prevent overpopulation’,” aldus Amazon Game Studios. Die verandering betekent dat nieuwe spelers niet op elke wereld kunnen spelen. De studio bevestigde dat dit geen invloed heeft op bestaande personages op een server, die kunnen zonder problemen hun nieuwe wereld betreden.

Wie als nieuwe speler aan New World begint kan misschien beter even de server status pagina bekijken, alvorens op een volle server te stoten. Dit is zeker handig als je besluit met een groep vrienden te starten, zodat je niet op verschillende servers moet spelen.

Amazon Game Studios heeft duidelijk de start van hun nieuwe game onderschat en zit sinds launch met de handen in het haar, op gebied van de server capaciteit. Ze hadden al een verdubbeling ingevoerd en nog bijkomend werk uitgevoerd, maar helaas is dit tot op deze moment geen succes geweest.

De beslissing om nieuwe personages een halt toe te roepen op overbevolkte servers, zorgt er niet voor dat de game aan populariteit moet inboeten. Vorige week werd New World de meest gespeelde game op Steam van 2021. Hierdoor werd Valheim van de troon gestoten dat een record had van ongeveer een half miljoen gelijktijdige spelers.

Hopelijk kan de ontwikkelaar dit succes onder controle houden, want zoals het er nu naar uitziet is er nog wel wat werk aan de winkel. New Word is enkel op PC te spelen en wordt aanzien als een kanshebber om het immens populaire World of Warcraft te verslaan in de strijd onder de MMO-games.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.