Project Cambria wordt de nieuwe Oculus VR-headset van Facebook

Mark Zuckerberg heeft eindelijk wat nieuws vrijgegeven over de nieuwe Oculus VR-headset. Dat deed de CEO van Facebook, nu genaamd Meta, tijdens het Facebook Connect-event. De VR-bril krijgt de naam Project Cambria.

De nieuwe VR-bril maakt deel uit van de plannen van Facebook om de komende jaren meerdere mixed reality-producten binnen hun ‘metaverse’ strategie te lanceren. Er is momenteel weinig bekend over Project Cambria. Het weinige dat we weten komt via een korte video van Oculus.

Zuckerberg bevestigde dat de headset over geavanceerde functies beschikt die Facebook/Meta niet kan integreren in de bestaande Oculus Quest-reeks. Daarom verwachten we dat er aan deze VR-bril een stevig prijskaartje zal hangen.

De geavanceerde snufjes zijn onder andere realtime gezichts- en eye-tracking, een camera die video met hoge resolutie naar een intern scherm kan verzenden en het weergeven van menselijke gezichtsuitdrukkingen op hun avatars.

Project Cambria zou ergens volgend jaar gelanceerd moeten worden. Samen met de VR-versie van Grand Theft Auto: San Andreas?

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.