Facebook gaat naam veranderen om zich te focussen op hun metaverse

Nog even en de naam Facebook is passé. Het omstreden technologiebedrijf krijgt binnenkort een nieuwe naam, aldus The Verge. Mark Zuckerberg himself zou de naamsverandering officieel aankondigen op de jaarlijkse Connect conferentie, op 28 oktober, al zou de naam ook al vroeger kunnen opduiken.

Zuckerberg zou hoegenaamd zich met de nieuwe naam willen lostrekken van het imago puur een social media-speler te zijn. Eerder werd ook al bekend dat de tech-reus heuse plannen heeft om een metaverse te bouwen. Een nieuwe naam zou deze metaverse los kunnen trekken van alle negatieve connotaties die momenteel rond het bedrijf hangen.

Voor alle duidelijkheid zou het gaan om Facebook als moederbedrijf, niet Facebook als applicatie en social media-platform. Het sociale medium zou dan één van de vele applicaties zijn onder de paraplu waaronder ook Instagram, Whatsapp en Oculus schuilen. Momenteel heet die paraplu lekker verwarrend ook ‘Facebook’. Het zou die naam zijn die nu verandert. Google deed in 2015 hetzelfde door zichzelf te herdopen naar Alphabet, wat Google als zoekmachine een product maakt in de Alphabet-portefeuille.

De naamsverandering komt uiteraard best goed uit, net op het moment dat een klokkenluider de interne keuken over hoe het social media-platform gerund wordt naar buiten brengt. Als gebruiker van verschillende Facebook-producten, kun je enkel hopen dat de naamsverandering ook een heuse mentaliteitsverandering met zich meebrengt.

Intussen legt het Amerikaanse bedrijf sterker de klemtoon op VR en AR, onder meer door Andrew Bosworth – voorheen hoofd van de VR en AR-afdeling – aan te stellen als Chief Technology Officer. Dit zou passen in het kader van de metaverse, wat het bedrijf intussen actief aan het ontwikkelen is. Eerder deze week werd zelfs nog bekend dat er 10000 banen gecreëerd zullen worden in Europa om aan dit metaverse te werken.

Het is nog even koffiedik kijken wat de nieuwe naam van Facebook zal worden. In de wandelgangen wordt er gefluisterd dat het iets met Horizon te maken zou hebben. Lang zullen we in ieder geval niet moeten wachten voor er meer duidelijkheid is.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.