GERUCHT: Lenovo wil met de Legion Play de Steam Deck het vuur aan de schenen leggen

Het was misschien wel hét gaming nieuws van afgelopen zomer: de aankondiging van de Steam Deck door Valve. Ik moet bekennen dat, na al die maanden, ik het idee nog steeds genegen ben. Zonder al teveel kopzorgen PC-games spelen in mijn luie zetel: ik zie dat wel zitten! En toch zijn er nog steeds heel wat vraagtekens rondom Valves handheld-PC.

Hoe lang gaat de hardware mee? Vanaf wanneer zullen de recente games speelbaar zijn? Want technologie gaat er altijd maar op vooruit en de geïntegreerde hardware is niet vervangbaar. Je kan natuurlijk altijd games gaan streamen, wat zeker ook een mogelijkheid is van de Steam Deck. Getuige daarvan de lovende woorden van Xbox CEO Phil Spencer.

En dat is een pad wat Lenovo blijkbaar wil bewandelen met de Lenovo Legion Play. Een nog niet aangekondigde handheld, maar waarvan zopas heel wat nieuws is gelekt.

Op de afbeeldingen is te zien dat de handheld opvallend genoeg dezelfde layout en knoppen heeft als de Xbox-controllers. De interface toont dan weer dan het om een Android-apparaat gaat wat bepaalde streamingservices kan gebruiken. Op de afbeelding is Nvidia GeForce Now prominent aanwezig.

Volgens de informatie die Liliputing kon vergaren via de broncode van Lenovos website gaat het effectief om de eerste Android Cloud Gaming Console. Het toestel zou een 7 inch 16:9 Full HD randloos scherm bevatten dat overweg kan met HDR 10. Verder zitten er twee luidsprekers in, trilmotoren, triggers en schouderknoppen, USB-C en 3,5mm jack aansluitingen, geïntegreerde microfoon, en een 7000mAh batterij.

Het lijkt erop dat de Lenovo Legion Play tijdens de voorbije Mobile World Congress had aangekondigd moeten worden. Waarom dit niet gebeurde, blijft tot op vandaag een raadsel. Hopelijk volgt de officiële aankondiging snel, want ik ben wel benieuwd hoe deze console werkt.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'GERUCHT: Lenovo wil met de Legion Play de Steam Deck het vuur aan de schenen leggen'

  1. Zelfde layout als de Steam Deck dat eigenlijk een pc is en RDN2 features heeft. Veel krachtiger dan de Aya Neo, die gebruik maakt van de AMD Ryzen 5 4500U-apu (Vega 6 Renoir). Ik neem aan dat de games per direct te spelen zijn na release van het toestel. Leuke hands-on met Linus waarin hij beiden vergelijkt met Valve (die hem meer toelaten dan voorzien, behalve de SD openmaken) erbij:

    https://www.youtube.com/watch?v=SElZABp5M3U&ab_channel=LinusTechTips

Reacties zijn gesloten.