Xbox CEO heeft niets dan lovende woorden voor de Steam Deck

Steam Deck

Er is al heel wat gezegd en geschreven over de Steam Deck van Valve. Ondertussen is er al enige tijd verstreken na de aankondiging en nu kunnen meer en meer grote namen uit de gamesindustrie hun handen leggen op deze draagbare gaming-PC.

Ook grote baas van Xbox, Phil Spencer, heeft de nodige tijd doorgebracht met de Steam Deck. Zo had hij naar eigen zeggen eerst een uitgebreid gesprek met de oprichters en eigenaren van Valve: Gabe Newell, Scott Lynch en Erik Johnson.

Daarna kreeg Spencer een Steam Deck mee naar huis om hem zo grondig aan de tand te voelen. In een Twitter-bericht prijst hij de grootte van het scherm en de controls van de console.

En je zou geen hoofd van Xbox zijn, moest je uiteraard je eigen xCloud streamingservice niet uitproberen. Ook die lijkt perfect te werken volgens Spencer.

Niets anders dan positieve berichten dus vanuit het Microsoft-kamp zo blijkt. Hopelijk krijgen we dezelfde berichten te horen wanneer de console wordt losgelaten op de gamers wereldwijd.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.