Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 39)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Wat staat er bij jullie op het menu dit weekend? Laat het ons zeker weten!


Praga

Dit weekend heb ik slechts 1 opdracht: uren en uren aan een stuk Far Cry 6 spelen zodat ik jullie een mooie review kan voorschotelen op 6 oktober om 13u00. Waarom op dat uur? Wel omdat dan het embargo vervalt en de review online gepost mag worden. Ik heb al wat gespeeld uiteraard en me nog geen seconde verveelt omdat er zo veel te doen en te beleven valt in deze schitterende, sfeervolle en knappe game.

Series? Om even te pauzeren ga ik uiteraard verder genieten van het waanzinnig waanzinnige Squid Game, een serie op Netflix die jullie trouwens allemaal moeten checken. Daarnaast nog snel de nieuwste aflevering van The Walking Dead S11 meepikken natuurlijk want als trouwe fan van de reeks mag en wil ik geen seconde missen.


MrRolfson

FIFA 22 is sinds vandaag verkrijgbaar, maar ik hou mij nog even in om met deze game aan de slag te gaan. Ik wil eerst eFootball, de free-to-play opvolger van Pro Evolution Soccer, eens een kans geven. Al schetsen de eerste berichten over deze game niet meteen een fraai beeld.

Daarnaast wil ik eindelijk aan mijn review van Diablo II: Resurrected beginnen. Tijdens de eerste dagen na launch was het praktisch onmogelijk om in te loggen of te blijven, dus de game krijgt van mij dit weekend een tweede kans.

Maar dan zal Sporza sowieso op de achtergrond op staan, want dan wordt eindelijk Parijs-Roubaix gereden. Zaterdag trekken de dames door de hel en zondag is het de beurt aan de mannen om kilometers kasseien te verteren. Benieuwd wat Wout Van Aert kan doen na zijn teleurstellend WK! Al zal het wennen worden om naar een koers te kijken zonder het commentaar van Michel Wuyts…


Luca

Dit weekend zet ik mijn avontuur verder in de prachtige wereld van Kena: Bridge of Spirits. Ook al staat mijn review ondertussen al enkele dagen online, toch kan ik deze prachtige indiegame niet loslaten. Ik ben er dan ook zeker van dat we in de toekomst nog veel meer prachtig werk van Ember Lab zullen zien verschijnen.

Wat mijn andere gametijd betreft, heb ik ook nog veel opties. Enerzijds heb ik de Director’s Cut van Ghost of Tsushima nog altijd niet volledig soldaat gemaakt. Dit weekend zal ik dus ongetwijfeld nog een bezoekje brengen aan Kamiagata, of toch maar de boot nemen richting Iki-island?

Last but not least, heb ik ook mijn jaarlijkse traditie weer trouw nageleefd en heb ik dus FIFA 22 in huis gehaald. De review van RoMa oogde alvast veelbelovend en ik ben dus zeer benieuwd of deze FIFA me eindelijk weer weet te overtuigen. 


Lazlo

De jongste versoepelingen treden in voegen en we staan weer een stap dichter bij normaliteit. Hét uitgelezen moment voor een housewarming, aldus mijn broer. Vanavond zal er dan ook eerder gezellig gekeuveld worden met frisse pint in de hand, dan dat er series gekeken of games gespeeld worden.

Dat gezegd zijnde, staat er komend weekend wel zeker nog een hoop spelplezier gepland. Deze week kocht ik me Deathloop aan en moet het spel tot op heden nog steeds voor de eerste keer opstarten. Razend benieuwd naar hoe de game uitdraaide. Ik ben een immense fan van Dishonored – en ben er rotsvast van overtuigd dat de eerste Dishonored-titel zelfs één van de beste games van z’n generatie is – dus ben er redelijk zeker van dat Deathloop helemaal mijn ding zal zijn.

De week sluiten we in huize Cootmans af met een filmavondje. Onze Pixar-marathon loopt dan eindelijk op z’n eind met Luca. Reden temeer om onze vrienden waarmee we deze lange tocht gestart zijn thuis uitnodigen om de laatste prent samen te kijken. Vrouwlief gaat zelfs een Luca-geïnspireerd receptje koken. Dat wordt smullen, zowel van het eten als van de film!


RoMa

There’s a new player in town! Het is definitief gedaan met uren pompen in FIFA 21. Ik verleg mijn focus nu volledig naar… FIFA 22! Een nieuw seizoen, een nieuwe virtuele ervaring. Of deze dit jaar echt “nieuw” en anders is, lees je in onze review.

Volgende week vertrek ik voor een unieke trip richting Kiev & Chernobyl. Het wordt sowieso een apart verlof. Hoe ik me daarop voorbereid? Met nogmaals de briljante HBO-miniserie Chernobyl te bekijken (voor de derde keer) en ook door de survival-FPS Chernobylite op PS4 te spelen! De review van de consoleversie vind je ook spoedig bij ons terug.

De horror-shooter heeft hele gebieden van Chernobyl en Pripyat exact nagemaakt. Daarin schuilen heel wat griezels en monsters. Ik kan niet wachten om ze te ontdekken. Achteraf check ik zeker bij Praga of ik andere story decisions heb gemaakt dan hij op PC voor zijn review!

Nog een weekend knallen (zowel op doel en met geweren) en dan is het richting Oekraïne voor mij!


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.