Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 31)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Laat het smaken!


Praga

Olalala een nieuw weekend, dus weer zoveel vrije tijd om te vullen! Dat alles natuurlijk nadat ik gedaan heb met boodschappen doen, wandelen met de honden, mountainbiken en vooral de woning kuisen met mijn teerbeminde echtgenote… (En als de zon schijnt heb ik nog werk in de tuin aan mijne rekker ook waarschijnlijk).

Ow ja gamen: ik ben helemaal in de ban van dat radioactieve sfeertje van Chernobylite, dat ik zo goed als uitgespeeld heb. Maar de game doet me terug goesting krijgen in Fallout 4, zeker door dat verdomd verslavende base building. Ik lijk wel een interieurarchitect op de manier waarop ik zit te spelen en te schuiven met mijn meubilair en machines. Zou die game eigenlijk een next-gen upgrade hebben? Moet ik eens opzoeken…

Series, tja de verhalen van de Mexicaanse kartelbaas Miquel en zijn schoon madammen in El Dragón: El regreso de un guerrero kunnen me nog steeds boeien. Ondertussen ben ik ook beginnen kijken naar The Fall op Netflix, iets met een seriemoordenaar, maar vooral met Gillian Anderson (Scully uit The X-Files).

Ow, gelieve me nu te excuseren, mijn vrouw vraagt of ik nog even wil stofzuigen.


MrRolfson

Eindelijk vakantie! Ja, ik weet dat de zomervakantie al voorbij halfweg is, maar mijn vakantie gaat nu pas van start. Een volledige maand lekker niks doen, meer moet een mens toch niet hebben!?

Nu ik Mario Golf: Super Rush eindelijk voldoende aan de tand heb kunnen voelen, ga ik nu de iets donkerdere tour op met Death’s Door. In deze erg stilistische indiegame kruip ik in de huid van een raaf om zo verloren zielen te verzamelen. Ik ben razend benieuwd wat deze game mij allemaal gaat voorschotelen. Het resultaat van mijn avonturen lees je binnenkort op deze website.

Ik ga ook verder kijken naar de Disney+ docureeks Behind The Attraction. Ook al is deze reeks duidelijk gemaakt voor het brede publiek en zit het vol met flauwe woordmopjes, toch vult het mijn Disney-hart met het nodige dosis themaparkplezier.


Luca

Nu het alweer augustus is, zit mijn jaarlijkse overvolle Chiromaand er definitief op en heb ik eindelijk terug wat meer tijd om mijn gedachten op het gamen te richten. Zo heb ik onder andere Tennis World Tour 2 in huis gehaald. De game die sinds deze maand gratis te downloaden is in de PlayStation Store voor alle PS Plus-gebruikers. Het is de eerste tennisgame die ik heb gespeeld, maar als doordrongen tennisfanaat kan ik eerlijk zeggen dat de game me tot nu toe aardig weet te plezieren. Voor de rest heb ik Fall Guys ook nog eens aan mijn downloadlijstje toegevoegd. Een klassieker die ik sinds de release van de PS5 jammer genoeg niet meer heb gespeeld.

Wat mijn overige vrije tijd betreft, ben ik momenteel aan het overwegen om nog eens een bezoekje te brengen aan de cinema. The Suicide Squad heeft sinds kort zijn debuut gemaakt op het grote scherm, wat voor mij de ideale aangelegenheid lijkt om nog eens mijn portefeuille boven te halen en een cinematicket aan te schaffen. Benieuwd of de ervaring nog steeds hetzelfde zal zijn.

Luca gaat aan de slag met de gratis PS-Plus-game Tennis World Tour 2

RoMa

Ik heb zonet het avontuur van A Plague Tale: Innocence afgewerkt. Ja jongens, die suggestie van Praga smaakte meer dan goed! De laatste tijd kan ik enorm genieten van diepgaande single player adventures. Next up: Star Wars: Jedi Fallen Order en The Outer Worlds. Twee games die ik al lang eens een kans wil/moet geven.

Ik raak maar niet uitgekeken op Fall Guys: Ultimate Knockout. De nieuwe Anniversary Party mode, challenges én content van Season 5 houden me bezig. Gelukkige eerste verjaardag, Fall Guys! Vieren we met een zoveelste kroon voor mij? 

Op Netflix ben ik volledig in de ban van Castlevania. Deze anime-reeks (gebaseerd op de legendarische gamereeks) is zo, zo goed. Lekker bruut, gitzwart donker en met een zeer sterk verhaal.


Ardtieboy

Het eerste weekend van augustus is het weekend waarbij de helft van West-Vlaanderen naar Dranouter trekt. Ook ikzelf ga een dagje naar het festival om er Wim Opbrouck met zijn dolfijntjes te bewonderen en de hyperkinetische Bart Peeters aan het werk te zien. Wellicht zal de pils ook wel rijkelijk vloeien wat voor wat hoofdpijn zal zorgen zondag.

Wat mij dit weekend ook wat pijn zal bezorgen (naast mijn tepelklemmen) is Hades. De roguelike action-dungeon-crawler is namelijk een echte pain in the ass waarbij levelen, opnieuw proberen en geregeld op je bek krijgen de boodschap is. De game verscheen vorig jaar op pc en de Nintendo Switch, maar maakt vanaf volgende week ook zijn opwachting op de PlayStation. De review krijg je dan ook hier binnenkort voorgeschoteld.

Ook werd – ondanks het hele Activision Blizzard-drama – United in Stormwind vorige week uitgebracht. De nieuwste uitbreiding van Hearthstone brengt opnieuw heel wat leuke kaarten, nieuwe mechanics en talloze combo’s met zich mee die het verkennen meer dan waard zijn. Ben ik trouwens de enige die preventief zijn Visa-kaart laat blokkeren als er een nieuwe Hearthstone-uitbreiding uitkomt?

De rest van het weekend wordt aangevuld met de Olympische Spelen en enkele afleveringen van Clarkson’s Farm. Hoe geniaal grappig is die Gerald Cooper trouwens niet!


Yakkoi

Dit weekend ga ik naast de familiale verplichtingen voornamelijk veel tijd steken in Hunt: Showdown. Een aantal vrienden zijn eindelijk overtuigd door de game, waardoor de verslaving van eerder weer helemaal terug is. Strategiëen bepalen om bounties te stelen van jagers of zelf zo sneaky mogelijk te extracten wordt nooit oud. Hopelijk haal ik dit weekend ook m’n eerste prestige.

Verder ga ik nog wat verder met Dark Souls Remastered. Met de aankomst van Elden Ring heb ik besloten de volledige Soulsborne franchise nog eens te doorlopen, beginnend bij de allereerste Dark Souls. Op een dagje slaagde ik er al in beneden aan de bonfire bij Blighttown te geraken, dus het ziet ernaar uit dat ik door de eerste game vrij vlot ga doorkomen.


Lazlo

Na een heerlijk vaderschapsverlof draait alles weer op volle toeren op het werk. Jammer genoeg wil dat zeggen dat de tijd voor games en reviews de laatste twee weken behoorlijk schaars bleek. Daarom ga ik komend weekend – tussen het verjaardagsfeest van m’n schoonmoeder en de wekelijkse Pixar-avond door – me volop storten op een hoognodige inhaalbeweging.

Enkel op die manier krijg je zeer binnenkort een uiterst eerlijke review van Tribes of Midgard, waar ik intussen toch wel een heus (mythologisch) boompje over kan opzetten. En ook The Legend of Zelda: Skyward Sword HD kun je zeer binnenkort op onze review page terugvinden.

Daarnaast bouw ik stilaan een waar imperium uit in het Chicago van tijdens de drooglegging in City of Gangsters. Wel hou ik m’n fikken van m’n eigen waren af, want ik hoop komende dagen toch ook weer even achter het stuur van m’n F1 McLaren te stappen in F1 2021.


Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.