fbpx

EA Sports toont de nieuwigheden in de carrièremodus van FIFA 22

FIFA 22 Alaba

Er is al veel gezegd en geschreven over EA’s nieuwste FIFA-game. Van de bizarre beslissing op de next-gen features niet te integreren in de PC-versie tot de betalende next-gen upgrade.

Gelukkig is er ook een pak positief nieuws te melden over de game, waardoor ik persoonlijk zelf best wel enthousiast en vooral benieuwd ben naar wat EA Sports in petto heeft met deze eerste échte next-gen FIFA.

Van de algemene verbeteringen kregen we vorige week al een uitgebreide gameplaytrailer voorgeschoteld. Maar ik ben persoonlijk enorm benieuwd welk werk het ontwikkelteam verzet heeft op vlak van de carrièremodus. Want dat is namelijk de mode waar ik traditiegetrouw het meeste tijd in door breng.

In een nieuwe blogpost op de website van EA, geeft senior game designer Alex Constantinescu meer uitleg over welke verbeteringen en nieuwigheden we mogen verwachten als we met de carrièremodus aan de slag gaan.

Waar ik wel enthousiast over ben, is dat we eindelijk de mogelijkheid gaan krijgen om het stadion van onze gekozen club kunnen gaan aanpassen. Zo kunnen we de kleur van de stoeltjes en het stadion zelf kiezen, zijn er verschillende type goalnetten, kunnen we het patroon van het speelveld kiezen.

Lees verder onder de video

Het coolste vind ik dat we ook de muziek kunnen kiezen wanneer een goal gescoord wordt én welke gezangen er vanuit het publiek gescandeerd worden. Maar je zal ook de naam van je club en je rivaliserende club kunnen kiezen. Tot slot is het ook mogelijk om het tenue en het logo van je team naar je hand te zetten.

De spelers zelf zullen ook op een meer realistische manier groeien in hun eigen kunnen. Dit komt meer naar voor wanneer je een carrière met een speler speelt. Hierin krijg je veel meer opties en keuzemogelijkheden om je digitale evenbeeld te laten doorgroeien naar de top. Via verschillende skilltrees en trainingen heb je de toekomst van je speler in handen.

Lees verder onder de video

En dan heb ik het nog niet gehad over de verschillende overwinningsvieringen in de kleedkamer, meer en realistische cutscènes, het verbeterde commentaar én de objectieven die je meekrijg als trainer/speler voor wedstrijden.

Als je alle details wil weten, kan deze terugvinden in de uitgebreide blogpost op de website van EA.

FIFA 22 zal vanaf 1 oktober beschikbaar zijn op alle platformen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

%d