Nieuwe gameplay trailer toont alle nieuwe features van FIFA 22

FIFA 22 Son

EA Sports heeft zopas de allereerste gameplaytrailer vrijgegeven van FIFA 22. Hierin krijgen we een uitgebreide blik op alle nieuwigheden die op stapel staan voor EA’s nieuwste FIFA-game.

Thomas Caleffi, gameplay producer van FIFA, zegt van bij de start van de ontwikkeling van FIFA 22 als doel gehad te hebben om zoveel als mogelijk gameplayverbeteringen door te voeren ten opzichte van de vorige edities.

Daarnaast was het ook de bedoeling om de game eerlijker te laten aanvoelen zodanig dat er minder gefrustreerde spelers zouden rondlopen.

Hypermotion is de grootste nieuwigheid van FIFA 22. Deze technologie, exclusief voor next-gen consoles en Google Stadia, zorgt ervoor dat de digitale spelers een pak realistischer over het veld lopen én reageren op de situaties waarin ze zich bevinden. Hiervoor werden uitgebreide 11vs11 mo-cap sessies gehouden waarna de data door artificiële intelligentie en machine learning zal gebruikt worden om de spelers aan te sturen.

Ook de tactiek zal op de schop genomen worden. Zo zullen de verdedigers en aanvallers zich beter en sneller positioneren doordat ze zes keer meer beslissingen per seconde zullen kunnen nemen. Tot groot jolijt van iedereen, krijgen de keepers ook een intelligentieboost.

Voor het volledige overzicht van alle verbeteringen, kan je terecht op de website van EA. In de Pitch Notes van FIFA 22 staat een gigantische hoeveelheid aan informatie en details over wat we mogen verwachten. Bovendien staat netjes aangegeven welke features voor next-gen zijn weggelegd.

FIFA 22 zal vanaf 1 oktober beschikbaar zijn op alle platformen, behalve Nintendo Switch.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.