fbpx

Het label ‘gamer’ is niet meer van deze tijd zegt EA’s VP of Brand Elle McCarthy

Praga gamer

Gamer, nerd, geek, het zijn zo van die termen die in onze lifestyle thuishoren. Ik ben in de eerste plaats gamer, maar er zit ook een stukje nerd en geek in dit 53-jarige lichaam. Al is gamer blijkbaar niet meer van deze tijd…

Dat is toch wat EA’s VP of Brand Elle McCarthy beweert in een interview met marketing website Adweek.

We weten al langer dan vandaag dat gamers een interessante bron van inkomsten zijn voor gamers. Denk aan games, hardware, toebehoren, merchandising, voeding, drankjes, specifieke producten en zo kunnen we er nog honderd opnoemen.

Maar volgens Elle McCarthy is het label “gamer” een achterhaalde term. Nu minder gebruikers zich als gamer identificeren, moeten merken hun doelgroepbenadering veranderen en zich meer richten op hoe gaming als interactief kan dienen.

There are no best practice rules for how to engage with these niche, multifaceted and passionate communities. Trying to target gamers is like saying you’re targeting people who like music or people who breathe in air.”

Volgens haar zou trouwens slechts 14 procent van de mannelijke gamers zich als gamer omschrijven, bij de vrouwelijke gamers is dat slechts 6 procent.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

2 gedachten over “Het label ‘gamer’ is niet meer van deze tijd zegt EA’s VP of Brand Elle McCarthy

  1. haha ik had vroeger ook zo’n computer meubel en exact dezelfde speakers 😀

  2. Mijn eerste Compaq en daarna Packard Bell zagen er hetzelfde uit. Had toen al heimwee naar mijn Commodore Amiga 500/1000. Quickshot joystick was toen ook van de partij. Er zijn blijkbaar granny’s in gaming dus met wat geluk zijn we op ons tachtigste nog bezig 😉

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: