Next-gen update FIFA 22 enkel mogelijk met Ultimate Edition

FIFA 22 Mbappé

FIFA-spelers die hopen in de loop van volgend jaar een next-gen console op de kop te kunnen tikken, letten beter maar even op. Want ontwikkelaar EA heeft aanpassingen doorgevoerd aan hun Dual Entitlement-systeem.

Waar bij FIFA 21 iedereen recht had op een next-gen update, is dat met FIFA 22 niet meer het geval. Enkel wie de Ultimate Edition aanschaft zal zijn game gratis kunnen upgraden naar de PlayStation 5- of Xbox Series X|S-versie. Pittig detail: de Ultimate Edition kost je €100…

Voor de duidelijkheid: wie de standaard versie van FIFA 22 koopt zal dus niet kunnen upgraden naar een next-gen versie, ook niet tegen betaling. Dat blijkt uit de FAQ-sectie op de website van EA.

Het gratis upgraden naar next-gen versies lijkt zo stilaan aan zijn eind te komen. En daarvan zijn alleen de gamers die nog steeds wachten op hun PlayStation 5 of Xbox Series X|S de dupe…

Tel dit bij het nieuws dat de innovatieve Hypermotion-techniek niet in de PC-versie zal zitten, en je weet dat EA zich niet populair maakt.

FIFA 22 is vanaf 1 oktober 2021 verkrijgbaar.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

3 gedachten over “Next-gen update FIFA 22 enkel mogelijk met Ultimate Edition

  1. Ik ben jaren geleden afgehaakt met dit soort EA praktijken maar velen zullen dit gewoon accepteren als zoete koek. Begrijp nog steeds niet hoe velen tot €1000 spenderen aan Fifa games.Als je 6 maanden wacht zal de prijs wel halveren … Geen FOMO

    1. Ja dit heb ik natuurlijk maar voordien moet het van 2009 en 2013 geweest dat ik eentje fysiek heb aangekocht. Met de Star Wars game van Respawn Entertainment heb ik nog eens een risico genomen ,en, geen MTX of overdreven prijs. Nu is deze ook op Game Pass maar voordien speelde ik vooral op PS4. Game Pass is echt letterlijk een game changer 🙂

Reacties zijn gesloten.