FIFA 22 krijgt realistischere bewegingen dankzij AI, verschijnt op 1 oktober

FIFA 22 Mbappé

Afgelopen zaterdag konden we jullie al het nieuws melden dat Fransman Kylian Mbappé net zoals vorig jaar op de cover zal staan van FIFA 22. EA Sports beloofde in dezelfde adem later meer info te geven over de game, waaronder een “game-changing” onthulling.

Het geen volgens EA Sports “game-changing” wordt in de nieuwste editie van hun voetbalgame, is de implementatie van Hypermotion. Dit is een technologie aangedreven door Artificiële Intelligentie waarmee de bewegingen van de spelers een pak realistischer en vloeiender moeten worden weergegeven.

Hiervoor hebben verschillende spelers speciale pakken gedragen tijdens wedstrijden. Met deze data is de machinelearning aan de slag gegaan om de animaties te verbeteren. In totaal zouden er hierdoor 4000 nieuwe animaties naar voor zijn gekomen claimt EA.

Hypermotion werd voorgesteld in de reveal trailer die gisterenavond online werd gezet. Deze technologie zal enkel beschikbaar zijn in de versies voor PlayStation 5 en Xbox Series X omdat dit erg veel processorkracht vraagt. De PC-versie krijgt deze verbeteringen met Hypermotion voor alle duidelijkheid niet. Volgens EA is dit om de systeemeisen zo laag mogelijk te houden. Een reden die ik in alle eerlijkheid vrij bizar vind.

Verder zou ook de intelligentie van de keepers onder handen genomen worden, wat volgens mij geen overbodige luxe is. Welke andere veranderingen en aanpassingen we mogen verwachten, is nog niet bekend. De komende weken krijgen we ongetwijfeld meer info voorgeschoteld, want FIFA 22 verschijnt al op 1 oktober.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.