6 dingen die je moet weten over Red Dead Online: Blood Money

Vanaf vandaag kunnen Red Dead Online-spelers genieten van de nieuwste update voor hun favoriete game. Deze gaat door het leven als Blood Money en voegt heel wat extra content en features toe. Wij zetten voor jullie de belangrijkste op een rijtje.

Wat moet je zeker onthouden van Red Dead Online: Blood Money?

 1. An offer you can’t refuse…

Wat is er plezanter dan de outlaw uit te hangen en de duistere kant van het grensgebied van Amerika te terroriseren met overvallen, afpersingen en meer onwettige activiteiten?

Blood Money bevat een heleboel criminele activiteiten die voor iedereen beschikbaar zijn in de wereld van Red Dead Online. En elke activiteit die je tot een goed einde brengt, bied je een kans op betere rewards.

Guido Martelli, onderbaas van Red Dead Redemption 2’s Angelo Bronte wil zijn netwerk van beruchte misdadigers inschakelen voor nieuwe misdaden. Dit allemaal met de bedoeling om Capitale, een zeldzaam product dat heel wat opbrengt op de zwarte markt, te scoren om nog meer inkomsten te hebben om zijn imperium uit te bouwen.

Capitale was in eerste een product dat enkel bestemd was voor de hogere klassen, en criminelen, maar daarna lieten ook dieven hun lodderig oog op dit goedje vallen. Het gevolg liet niet lang op zich wachten want de lange arm der wet kwam zich al snel moeien met de illegale verkoop. Om mogelijke federale regeringsinmenging te vermijden, probeert Martelli zoveel mogelijk Capitale in handen te hebben om de controle te krijgen over deze illegale markt.

Verspreid over de vijf staten, zullen de contacten van Martelli je de richting wijzen naar Capitale. Het is geweten dat deze in de handen zit van kleinere criminelen, verborgen kisten, boerderijen en kwetsbare kampen. Martelli’s medewerkers kunnen je ook contracten van Martelli aanbieden, waarbij je telkens meer Capitale vrijspeelt. Het verzamelen van Capitale doorheen de misdaden zal je respect van Martelli geven en een uitnodiging om deel te nemen aan betere opportuniteiten (Opportunities), een groter plan dat Martelli heeft bedacht om een politieke tegenstander ten val te brengen door waardevolle juwelen te stelen.

2. Een pak nieuwe features

Zoals we dat gewend zijn van de wekelijkse Red Dead Online-updates, mogen we ook nu weer genieten van een pak extra features. Alleen zijn het er nu een pak meer of wat had je gedacht.

 • Blood Money brengt crimes – missies beschikbaar in Free roam in de vorm van contracten – de eerste drie waarvan ze beschikbaar zijn bij de release en nog eens drie die nog komen
 • The first of three opportunities in the Jewels of the West series, Red Dead Online’s first train robbery mission
 • Vier nieuwe 25-rank passes, genaamd The Quick Draw Club, in plaats van een grote pass, dit maakt het makkelijker voor spelers om de nieuwe kleding en wapens vrij te spelen
 • Een koopbare, optionele, Hired Gun Kit dat Capitale, kogels, verbruiksartikelen en een Hired Gun-themed bandana bevat
 • The Haraway Outfite en Rebellion Poncho verkrijgbaar via aankoop bij Madam Nazar’s Shop
 • Een nieuwe tint voor the Torras Poncho is verkrijgbaar bij Tailors, General Stores en handheld Wheeler, Rawson & Co. Club catalogue
 • Skill en Satchel Pamphlets verkrijgbaar via aankoop bij the Fence
 • Verschillende quality-of-life verbeteringen:
  1. Een nieuw menusysteem dat spelers toelaat Free Roam Missions en Blood Money missions te kiezen van Free Roam Mission Givers
  2. The Nominated Series: een nieuwe matchmaking tool die spelers toelaat om te voten welke spelmodus er gespeeld zal worden.
  3. Nieuwe dagelijkse uitdagingen
  4. Nieuwe prijzen
  5. Nvidia DLSS is nu beschikbaar voor alle Windows-gebruikers met een Nvidia grafische kaart
 • Blood Money heeft nu ook een in-game appearance voor real-life, Grammy-nominated American Blues artist Christone “Kingfish” Ingram als een mysterieuze gitarist
 • Nog veel meer om te spelen en te ontdekken in de komende maanden

3. Capitale

Capitale is een uitvinding van Angelo Bronte. Ooit gebruikt als een middel om zijn criminele transacties te verbergen wil Bronte’s luitenant, Guido Martelli, nu het goedje terug. In ruil zal hij je belonen met informatie over lucratieve criminele kansen die zijn netwerk verstrekt. Opgelet echter, je zal Capitale niet kunnen verdienen door missies tot een goed einde te brengen. Je zal het moeten zoeken, ontdekken vinden verspreid over de spelwereld. Hoe? Door lijken te plunderen, tja je moet er wat voor over hebben, kisten die je links en rechts aantreft, door misdaden te plegen of door Free Roam Missions en andere avontuurlijke routes af te leggen. Geen zin om te zoeken, en is je spaarboekje goed gevuld? Dan kan je Capitale aanschaffen via de Fences en een zogenaamde Hired Gun Kit die Capitale bevat, kogels en andere items om spelers een handje vooruit te helpen.

4. Misdaden à volonté

Eenmaal geïntroduceerd aan Martelli kunnen spelers Sean Macquire, Anthony Foreman, Joe en James Langton bezoeken om alleen of met zes andere spelers een Crime te starten via het Free Roam Mission-menusysteem. Ieder van deze personages zal je de optie bieden om te kiezen uit diverse contracten, meerdelige Free Roam Missions of een verscheidenheid aan andere op zichzelf staande misdaden inclusief small-time robberies. Hiervan komen er meer in de komende weken en maanden.

Naaste de nieuwe contracten en andere criminele ondernemingen die Martelli’s contacten aanbieden, kunnen spelers ook in staat zijn om sommige van deze kwetsbare doelwitten zelf te vinden, zonder hulp van nieuwe contracten, als ze worden opgeroepen om boerderijen en kampen te beroven terwijl ze in de wereld zijn. Deze worden naadloos en willekeurig gestart en bieden snelle beloningen, waaronder de mogelijkheid om Capitale te scoren.

En in tegenstelling tot eerdere Red Dead Online-updates, krijgen spelers toegang tot alle beschikbare missies zodra ze kennis hebben gemaakt met Martelli, zonder dat ze eerst voorwerpen moeten kopen. Spelers ontmoeten nieuwe personages, onthullen nieuwe verhaallijnen en ontdekken geheimen in deze avonturen terwijl ze de wereld uitkammen op zoek naar Capitale.

5. Gouden opportuniteiten

Zodra spelers de vereiste Capitale hebben verdiend, krijgen ze toegang tot de eerste drie Opportunities. Dit zijn afzonderlijke missies met verschillende secundaire doelstellingen waarbij je bijvoorbeeld exclusieve items zoals juwelen moet stelen die verborgen liggen op diverse locaties. Opportunities hebben drie niveau’s: Standard, Hard en Ruthless (Standaard, Moeilijk en meedogenloos) en je kan ze alleen of met twee andere spelers aanvatten. Wil je meer uitdagende missies, dan zal je meer Capitale moeten vrijspelen. Deze missies leveren wel betere rewards op. Hoe je deze missies aanpakt? Dat bepaal je volledig zelf. Ben jij een vingervlugge rakker, of kies je liever voor een stealth aanpak? Jouw keuze! En niet vergeten: elke keer wanneer je een Opportunity-missie opstart moet je Capitale afstaan. Je kan dus maar beter goed voorbereid te werk gaan.

6. The Quick Draw Club

De Quick Draw Club is een serie van vier verschillende, zogenaamde Rapid Fire-passen, in opeenvolgende afleveringen die deel uitmaken van de nieuwe Red Dead Online: Blood Money-update. De content van de Quick Draw Club en de passen zelf zijn afgestemd met in het achterhoofd de verschillende persoonlijkheden die deel uitmaken van de criminele organisaties van de Frontier. Met elke aflevering van The Quick Draw Club krijgen spelers toegang tot 25 rangen van beloningen voor 25 goudstaven. En het leuke is dat je deze terug kan verdienen door alle 25 rankings te voltooien. Een beetje zoals in de Battle Pass van Call of Duty zeg maar. Door te spelen verdien je je investering helemaal terug. Maar er is meer: als spelers de vier passen voor The Quick Draw Club kopen, krijgen ze een gratis Reward voor The Halloween Pass 2.

Kortom er is werk aan de winkel voor de outlaws onder jullie. Hef je luie gat uit de saloon, kom achter die pokertafel uit en haal je paard van stal. De Frontier en het avontuur wachten je op, en zowel het goud als Capitale liggen te wachten om door jou ontdekt te worden.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)