Geldschieters van Overwatch League overwegen sponsoring weg te halen

Er hangen momentele donkere onweerswolken boven Blizzard. Het bedrijf zit serieus in de penarie nu het wordt aangeklaagd California’s Department of Fair Employment and Housing. Dat resulteerde al in enkele interne opstanden, heel wat kritiek op het bedrijf én heel wat problemen in de ontwikkeling van huidige games. Maar de shit-show is nog niet over; de Overwatch League zou ook wel eens in de problemen kunnen komen.

Want enkele grote sponsors denken eraan de geldkraan toe te draaien. Ditmaal gaat het om Coca Cola en State Farm. Beide evalueren momenteel de situatie en bekijken of ze nog deel willen uitmaken van de grote zeven sponsors. Die laatste vroeg zelf om dit weekend geen reclame af te spelen tijdens de League voor hun bedrijf.

Eerder deze week nog trok T-Mobile ook de stekker uit na alle controversie rond het bedrijf. Zowel T-Mobile als Activision Blizzard reageerden nog niet op de beslissing. Het gaat dus van kwaad naar erger met het bedrijf. Hopelijk worden de games en de gepassioneerde ontwikkelaars niet de dupe van het onderliggende circus.

Gepubliceerd door Ardtieboy

Een paarse Game Boy Color en Pokémon Red deden de vonk zo'n 16 jaar geleden overslaan. Sindsdien vertoeft Ard menig avond voor zijn consoles om er helemaal op los te gaan, liefst zonder al te veel nadenken. Games die hem geregeld doen gniffelen staan bij Ard op de bovenste plank. Het is dan ook niet vreemd dat titels zoals Borderlands, Destiny, Animal Crossing en Hearthstone op zijn shortlist staan. Verder hackt en programmeert hij zich door het leven met Nalu 🐶 aan zijn zijde.