Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 18)

De Pragalicious-crew serveert je met veel plezier hun weekendplannen voor deze week. Laat het smaken!


Praga

De terrassen gaan open dit weekend, dus ik ga het hele weekend op café… had mijn antwoord kunnen zijn voor het weekendmenu. Maar dat is het dus niet. Ik heb besloten om het dit weekend eens over een andere boeg te gooien qua genre. Ik ga dus proberen om Cold Wars multiplayer te negeren en met Wreckfest aan de slag te gaan op PS5. De game is immers een gratis PlayStation Plus-game van de maand mei.

Daarnaast heb ik mijn kop laten zot maken door RoMa, Luca en Yakkoi. En ook een beetje door de 5-jarige Ezra uit dit bericht eerder deze week. Als zij er allemaal in slagen om Bloodborne uit te spelen, dan moet ik dat (als 53-jarige) toch ook kunnen?

Wat ik zeker niet ga spelen is Resident Evil: Village want daar ben ik een te grote pussy voor!

Bij Praga staat het brokkenfestijn Wreckfest op PlayStation 5 op het menu

MrRolfson

Het wordt een regenachtig weekend, dus ik zal waarschijnlijk heel veel binnen vertoeven met de kinderen. Dus samen een paar potjes Fortnite spelen, zal zéker op het programma staan. Al wil ik Rocket League ook opnieuw een kans geven.

Op zaterdag gaan we een filmavond organiseren met verse popcorn én een goeie film. Ik heb namelijk heel veel goeds gehoord over de animatiefilm The Mitchells vs. The Machines die exclusief op Netflix te zien is. Hierin moet een familie van weirdo’s de wereld redden van een robot-apocalyps.

Na een ietwat saaie race vorig weekend, strijkt het F1-circus neer in Spanje. Benieuwd of Red Bull scherper voor de dag zal komen en Mercedes het vuur écht aan de schenen kan leggen. Tot slot staat zondagavond uiteraard de finale van De Mol op het programma. Benieuwd of Sven écht de mol is…


Lazlo

Komend weekend weinig tijd om te gamen noch films of series te kijken. We trekken namelijk richting de Limburg voor een weekendje vol familiebezoekjes en wandelingen met vrienden. Dat neemt niet weg dat de Switch mee de valies in gaat.

Wat ik er net op ga spelen, weet ik nog niet. Ik twijfel nog tussen het opnieuw opstarten van Pokémon Sword en het terugkeren naar Hyrule in The Legend of Zelda: Breath of the Wild.

Als ik dan toch weer achter m’n klavier kan kruipen deze zondag, ga ik zonder twijfel aan de slag met de preview van Midnight Protocol. Da’s een Belgische hacking game die me na de eerste twee uurtjes al behoorlijk gecapteerd heeft. Eentje om in de gaten te houden!

De kans is groot dat Lazlo opnieuw op avontuur gaat met Link in The Legend of Zelda: Breath of The Wild

Luca

Man wat gaat de tijd toch snel, het lijkt alsof ik elke dag wel een nieuwe weekendmenu dien neer te pennen. Laten we stellen dat ik door de coronapandemie zeker niet bij de pakken ben blijven zitten. Er staat keer op keer een drukke week voor de boeg, maar dat is net hetgeen ik graag heb. Dus mij ga je zeker niet horen klagen

Op gamevlak zet ik mijn epische tocht in de avontuurlijke wereld van Horizon verder. Ondertussen ben ik toch al aardig gevorderd, maar wat blijft die game me toch bijzonder boeien. Aftellen, aftellen, aftellen tot dat tweede deel eind dit jaar uitkomt, want dat ziet er zowaar nog beter uit.

Tot slot kijk ik, net als half Vlaanderen, halsreikend uit naar de seizoensfinale van de Mol. Het was wederom een bijzonder hoogstaand seizoen, want hoewel ik vanaf het begin 100% zeker was van mijn mol, slagen ze er toch keer op keer in om mij net voor de finale opnieuw te doen twijfelen. Spanning verzekerd!

Luca kijkt vol ongeduld uit naar Horizon: Forbidden West. Maar eerst toch dat eerste deel uitspelen…

Yakkoi

Dit weekend kan ik helaas niet al m’n tijd besteden aan games, series of films door onder andere Moederdag op zondag en andere plannen.

In de tijd die ik vind om te gamen, zal ik voornamelijk m’n pc laten zweten dankzij Metro Exodus: Enhanced Edition. Een review van deze nieuwe editie kan je spoedig op de site verwachten.

Verder ga ik nog wat tijd steken in Apex Legends, die met de introductie van z’n negende seizoen mij weer goesting heeft gegeven. De nieuwe Legend is een genot om mee te spelen! Hopelijk kunnen Respawn en EA de servers ook wat stabieler maken dit weekend.

Yakkoi zijn PC gaat zweten dit weekend met de Enhanced-versie van Metro Exodus.

RoMa

Na mijn griezelavontuur met Resident Evil: Village doet het deugd om de heldere hemel en felle kleuren van Immortals: Fenyx Rising te zien. Ik ben er eindelijk mee begonnen. Het is grappig om deze alternatieve kijk te zien op personages die velen van ons kennen via God Of War. Ze zijn hier bijna knuffelbaar.

Verder ga ik aan de slag met Hood: Outlaws & Legends, een medieval PvPvE multiplayer. Spoedig volgt een barbaarse review. Als Immortals een schattigere Zeus brengt, dan kan je deze game zien als een brutalere, bloederige Robin Hood.

In Fall Guys ben ik max level maar jaag ik op m’n zevende kroon. In FIFA 21 sta ik in m’n career met Waasland-Beveren 6de met nog twee partijen voor de boeg (op de hoogste difficulty, duh). De Play-Off 1 droom leeft! In real life is het stressen voor dé finale barragematch morgen.

Ook aan Snowpiercer ben ik eindelijk toegeraakt op Netflix. Season 1 is uit en was best goed, genoeg om meteen aan deel 2 te beginnen!

RoMa trekt naar de virtuele Middeleeuwen voor de review van Hood: Outlaws & Legends

Ardtieboy

Twee woorden: Pokémon Snap! Vorige week kreeg ik de game in mijn brievenbus en ik ben sindsdien verlekkerd aan de Snap-eilanden en hun Pokémon. De originele Pokémon Snap heb ik indertijd nooit gespeeld. Ik besef nu dus maar wat ik indertijd gemist heb en welke slechte jeugd ik had (just kidding mom and dad). Normaal gezien zou de review reeds af moeten zijn, maar iedere keer ik mijn Switch aanleg ben ik vertrokken voor een paar uur en blijft de cursor zielig verder pinken bij de start van het document in mijn teksteditor.

Voor de rest start ik het weekend vanavond met The Mitchells vs. the Machines; ik heb gewoonweg te veel goeie dingen gehoord om de film niet te bekijken. Ik ben overigens een enorme fan van geanimeerde (Pixar-)films, ik ben dus maar al te blij met dergelijke filmreviews. Geanimeerde films zijn nu eenmaal niet enkel en alleen voor kinderen; een statement die de laatste jaren alleen maar kracht wordt bijgezet door een ton diepgaande geanimeerde parels zoals Coco, Onward en Soul. Het geheel kruid ik verder af met wat Call of Duty, The Office en last but not least Hearthstone.

Pokémon Snap voor de Nintendo Switch is té verslavend voor Ardtieboy…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Weekendmenu: wat speelt en kijkt het Pragalicious-team dit weekend? (Week 18)'

  1. Ik vind dit altijd erg vermakelijk om te lezen 🙂
    Ik loop steeds flink achter – te gierig om de volle mep te betalen als een game uitkomt – dus ik zal vermoedelijk verder spelen in “The Walking Dead: The Final Season” chapter 3 of “Chaos on Deponia” op Steam.
    Als ik echt veel tijd en zin heb, dan pik ik de draad weer op van de PS3-game – “Ik loop (…) achter – “Shadows of the Damned”. Enige tijd geleden voor de derde (3de!) keer aan begonnen en deze keer doorgezet, maar wat is die besturing onhandig, amai! Zou veel beter zijn met muis en toetsenbord.

Reacties zijn gesloten.