fbpx

Schitterende 4K launch trailer voor Metro Exodus’ Enhanced pc-versie

Nog nooit een Metro-game gespeeld? Schaam op jou! Deze games gebaseerd op de boeken Dmitry Glukhovsky van zijn zeker jouw aandacht waard. Metro Exodus is een verhaalgedreven first person shooter, ontwikkeld door 4A Games, die intense gevechten en stealth mengt met exploratie en survival horror, en dit alles in meeslepende spelwereld.

De Enhanced Edition levert Ray Tracing-functies, inclusief Advanced Ray Traced Reflections, en ondersteuning voor de veelgevraagde DLSS 2.0 op Nvidia-hardware, die goed is voor scherpere details, verbeterde framerates en hogere resoluties.

Deze update kwam tot stand in samenwerking met Nvidia en verbetert de innovatieve Ray Traced Global Illumination-technologie die bij de originele release van Metro Exodus elke lichtbron volledig Ray Traced maakte, en implementeert ook de RT Emissive-technologie van de The Two Colonels-uitbreiding in de hele game.

Deze upgrade is wel zo ingrijpend dat als minimale specificatie een voor Ray Tracing geschikte GPU is vereist en deze editie wordt geleverd als een apart product. In plaats van een simpele ‘patch’ voor het basisspel wordt de upgrade aangeboden als een extra recht voor alle bestaande Metro Exodus pc-spelers.

Deep Silver en 4A Games hebben ook bevestigd dat op 18 juni 2021 een gigantische GRATIS Gen 9 upgrade verschijnt voor Xbox Series X|S en PlayStation 5. De Gen 9-versie van Metro Exodus draait op 4K / 60FPS met volledige Ray Traced-belichting op PlayStation 5 en Xbox Series X. De basisgame en DLC-uitbreidingen maken beide gebruik van onze baanbrekende Ray Traced Global Illumination (RTGI)-techniek en de Ray Traced Emissive Lighting-techniek die debuteerde in de originele release van Metro Exodus en de The Two Colonels-uitbreiding.

Op de next-gen consoles geniet je sowieso van veel kortere laadtijden dankzij de SSD-opslagoptimalisatie van deze consoles. Daarnaast genieten we ook van 4K-texture packs en diverse platformspecifieke functies, waaronder ruimtelijke audio, controller-latentie-verbeteringen op Xbox, en ondersteuning van de haptische functies van de PlayStation 5 Dual Sense-controller.

Deze verbeteringen worden dus een gratis upgrade voor alle Gen 8-bezitters, of via de Metro Exodus Complete Edition, een nieuwe, fysieke editie voor nieuwe spelers die niet alleen de basisgame maar ook de twee DLC-uitbreidingen: The Two Colonels en Sam’s Story bevatten.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: