fbpx

Sony doekt ontwikkelaar PixelOpus op, bekend van Concrete Genie

concrete-genie-pragafied

Sony heeft aangekondigd dat het de studio PixelOpus gaat sluiten, die vooral bekend is van hun populaire game Concrete Genie. Op Twitter heeft de ontwikkelaar zelf aangegeven dat hun avontuur ten einde is gekomen en bedankte daarbij de fans voor hun steun.

Naast Concrete Genie heeft de studio ook Entwined ontwikkeld, beide games werden zeer positief ontvangen door critici en gamers.

Een woordvoerder van Sony heeft aan Gamespot laten weten dat PlayStation Studios regelmatig hun portfolio en lopende projecten evalueert om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de strategische doelen op korte en lange termijn. Tijdens een recent evaluatieproces is besloten dat PixelOpus op 2 juni zijn deuren zal sluiten.

PixelOpus werd in 2014 opgericht door Sony en voormalige studenten die eerder al aan prototypes voor PlayStation Vita-games hadden gewerkt. Naast Concrete Genie en Entwined was er ook nieuws dat PixelOpus in samenwerking met Sony Pictures aan een PS5-game werkte, al is het onbekend wat de toekomst van dit project zal zijn.

Hoewel het nieuws van de sluiting van PixelOpus jammer is voor fans van de studio, blijft PlayStation Studios zich inzetten voor het ontwikkelen van kwalitatieve games en ervaringen voor hun publiek.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d bloggers liken dit: