fbpx

Xbox Activision-overname wordt deze week goedgekeurd

Xbox Activision Blizzard

Toen aangekondigd werd dat Microsoft, na de overname van Bethesda Softworks, ook Activision-Blizzard had overgenomen, sloeg dat in als een atoombom in het gameslandschap.

Nu, iets meer dan een jaar later stellen we ons nog steeds de vraag of dat ooit in orde komt. Zeker omdat Sony zich met hand en tand tegen de deal verzette uit schrik om Call of Duty te verliezen.

Xbox-chef Phil Spencer heeft echter meer dan eens verklaard dat Microsoft zich zal inzetten om Call of Duty voor de lange termijn naar PlayStation te brengen. Zoals wellicht blijkt uit de verrassende 10-jarige deal om de serie naar Nintendo-consoles te brengen.

Volgens bepaalde bronnen, waaronder de Financial Times, zou de deal deze week goedgekeurd worden door de diverse instanties die hier zeggenschap over hebben.

De deal zou deze week al bezegeld kunnen worden. Zoals gemeld door Push Square, in een tweet gedeeld door Indle Sloth, een pay-walled artikel van de Financial Times beweert ook dat de $68,7 miljard dollar deal zal worden gesloten in het voordeel van Microsoft.

Als deze deal uiteindelijk deze week wordt bezegeld, zal dat waarschijnlijk niet het einde van het drama zijn. Er zal waarschijnlijk verder onderhandeld worden om ervoor te zorgen dat Call of Duty op PlayStation blijft en het zou een deal moeten zijn waar zowel Microsoft als Sony blij mee zijn.

Zoals GameSpot in maart 2023 meldde, zei Microsoft dat het “nul zakelijk nut” zou hebben om Call of Duty exclusief te maken. Microsoft en Sony zijn niet voor niets miljardenbedrijven, dus hopelijk wordt er uiteindelijk een compromis gesloten.

Het wordt dus een belangrijke week voor zowel Microsoft als Sony PlayStation.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: