fbpx

PlayStation-baas bevestigt meerdere geannuleerde PS5-games

We kregen de voorbije jaren fantastische games te spelen op onze fonkelnieuwe PlayStation 5. Denk hierbij aan Returnal, God of War: Ragnarök, Horizon Forbidden West en zo kan ik nog even doorgaan. Maar er waren/zijn ook heel wat games die we nooit te spelen zullen krijgen.

Dat bevestigde niemand minder dan PlayStation-baas Shuhei Yoshida in een interview met de Britse krant The Guardian. Hij zei daarover het volgende:

PlayStation omarmt nieuwe ideeën en veel daarvan mislukken. We doen een prototype, we evalueren, we beslissen of we meer tijd en middelen besteden, of we stoppen er gewoon mee. We hebben zoveel games geannuleerd,” zegt Yoshida. “Meestal probeer ik de ontwikkelaar ervan te overtuigen dat ik hen probeer te redden van het vastlopen van dit project.

Over welke titels het ging dat vertelde hij niet. We denken hier zelf spontaan aan Kojima’s Silent Hill-project of de sequel op Days Gone.

Gelukkig voor ons keurt hij wel voldoende projecten goed, als is het volgens Yoshida nooit gemakkelijk om “mensen met sterke ideeën” te vertellen dat hun concepten nooit tot bloei zullen komen.

Leuk weetje: de man is helemaal in de ban van Marvel Snap.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

%d bloggers liken dit: