fbpx

Microsoft mag Bethesda kopen van EU

De Europese Unie heeft de acquisitie van Bethesda door Microsoft goedgekeurd. Dat wil zeggen dat het Amerikaanse techbedrijf weer een stap dichter staat bij het kopen van de uitgever achter topreeksen zoals The Elder Scrolls, Fallout en Wolfenstein.

Nu dat de EU na de SEC het licht op groen zet voor de acquisitie, heeft Microsoft één van de grootste stappen in het overnamedossier achter de rug. Het verdict van de EU is dat de gebundelde krachten van Microsoft en Bethesda geen bedreiging vormen voor de gamesindustrie. Beide bedrijven zijn niet groot genoeg op zich om samen een monopolie te creëren.

De goedkeuring van de EU en het SEC waren zonder twijfel de grootste blokkades die beide Amerikaanse bedrijven moesten omzeilen. Phil Spencer, hoofd van Xbox, vermoedt dat de uiteindelijke deal in de tweede helft van 2021 rond moet zijn.

Na de acquisitie zou Bethesda semi-onafhankelijk onder de koepel van Microsoft blijven verder opereren. De overname zorgde al voor enige verwarring, aangezien Bethesda nog enkel timed exclusives voor Sony’s PlayStation-platform in de pijplijn heeft zitten, namelijk Deathloop en Ghostwire: Tokyo. Microsoft belooft dat ook na overname deze deals overeind blijven staan.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.

%d bloggers liken dit: