fbpx

“Microsoft bood Sony een 10-jarige deal om Call of Duty op PlayStation te behouden”

Of je nu een Xbox of PlayStation gamer bent, in een ideale wereld wil je elk spel op elke console kunnen spelen. De overname van Activision door Microsoft zou er voor kunnen zorgen dat een klepper als Call of Duty niet meer op PlayStation zou verschijnen. Microsoft zou Sony een deal hebben aangeboden waardoor Call of Duty op zijn minst tien jaar op PlayStation-consoles blijft verschijnen.

De voorgenomen overname van Activision Blizzard door Microsoft, ter waarde van 69 miljard dollar, wordt nauwlettend gevolgd door toezichthouders over heel de wereld. Eén van de belangrijkste knelpunten blijkt de toekomst van de Call of Duty-serie op PlayStation-platforms te worden. In een poging om die zorgen weg te nemen en de deal door te drukken, vertelde Microsoft The New York Times dat het eerder deze maand een tienjarige deal met Sony zou voorgesteld hebben om de Call of Duty-serie op PlayStation-consoles te behouden.

De zaak kreeg in september een wat persoonlijke wending toen Xbox-baas Phil Spencer zei dat Microsoft Call of Duty-releases op PlayStation-consoles had gegarandeerd voor ten minste de komende jaren volgens het huidige contract met Sony. Dat bracht PlayStation CEO Jim Ryan ertoe om te zeggen dat het aanbod slechts voor drie jaar na het einde van de huidige overeenkomst gold.

Eind oktober zei Spencer dat Microsoft Call of Duty voor PlayStation-consoles zou blijven uitbrengen zolang er PlayStation’s zijn om te verkopen. Het nieuwe aanbod voor 10 jaar maakt de deal makkelijker om contractueel vast te leggen, en het toont Microsoft’s vastberadenheid om de overname te laten gebeuren. Het zal voor Sony ook veel moeilijker zijn dit voorstel af te wimpelen. Het is niet bekend hoe Sony reageerde op het voorstel

Console exclusiviteit is slechts één probleem: er is ook bezorgdheid dat Activision-games op Game Pass een ongeëvenaard voordeel zullen hebben ten opzichte van andere streamingdiensten. Microsoft zei in oktober dat het een deal heeft met Sony die Call of Duty buiten Game Pass houdt, maar die zal vermoedelijk op een bepaald moment aflopen; als dat gebeurt, lijkt het hoogstwaarschijnlijk dat Call of Duty één van de topgames op Game Pass wordt.

De overname van Activision door Microsoft wordt volgens het Times-rapport door 16 verschillende overheidsinstanties bekeken. Saoedi-Arabië en Brazilië hebben de deal goedgekeurd, maar instanties in de VS, het VK en de EU blijven de zaak onderzoeken.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

2 gedachten over ““Microsoft bood Sony een 10-jarige deal om Call of Duty op PlayStation te behouden”

  1. Game Pass en exclusieve COD perks zijn de doorn in Sony’s oog. Begrijpelijk maar nu kunnen ze het eens van de andere kanten bekijken 🙂 En laat dit het einde zijn van die discussie over COD en de overname. Sony heeft op al die jaren MS niet gespaard en daar heeft geen officiële kat problemen mee gehad. MS heeft een risico genomen met GP en dat is het voor mij nog steeds (in de zin van, kunnen ze die kwaliteit van games in GP behouden zonder de prijs te hevig te verhogen?)

    1. Absoluut, enkel vrees ik dat dit nog lang niet het einde is van heel het overname debacle 😉

Reacties zijn gesloten.

%d bloggers liken dit: