fbpx

Super Mario Bros. Movie verbreekt box office records

The Super Mario Bros. Movie Nintendo Illumination

De verfilming van het videospel Super Mario Bros. heeft Frozen 2 ingehaald als de animatiefilm met het beste openingsweekend.

Het was een goed weekend voor het Mushroom Kingdom, met de Super Mario Bros. Movie die voorspellingen overtrof en box office records brak in zowel de VS als de rest van de wereld. De film maakte 133 miljoen euro op in het openingsweekend in de VS, wat zich opstapelt tot een totaal van 186 miljoen euro in eigen land en een wereldwijd totaal van 345 miljoen euro- waardoor het de grootste release van 2023 tot nu toe is.

Ondertussen is de film nu de animatietitel met het op één na grootste openingsweekend in de VS na The Incredibles 2, die 166 miljoen euro maakte bij de release in 2018, en het heeft nu de meest succesvolle opening van elke animatiefilm wereldwijd gehad, daar het Frozen 2’s 327 miljoen euro van de troon stoot.

De Super Mario Bros. Movie volgt de loodgieter (ingesproken door Chris Pratt) en zijn broer Luigi (Charlie Day) als ze vanuit Brooklyn naar het Mushroom Kingdom worden getransporteerd en op een missie gaan om beide werelden te redden van Bowser (Jack Black) en zijn leger. De stemmencast bestaat ook uit Anya Taylor-Joy als Prinses Peach, Keegan-Michael Key als Toad, Seth Rogen als Donkey Kong en Fred Armisen als Cranky Kong, samen met een cameo van de originele Mario-stemacteur van Nintendo, Charles Martinet.

De Super Mario Bros. Movie is nu te zien in de bioscoop. Twijfel je nog of de film echt de moeite is? Volgens onze eigenste MrRolfson is The Super Mario Bros. Movie is een prachtige ode aan het Mario-universum en zijn fans.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

%d bloggers liken dit: