Is er een link tussen The Day Before en The Last of Us?

Eens je het gezien hebt, kan je er nog moeilijk naast kijken en ga ja aan het denken. Dat is precies wat mij overkwam toen ik gisteren op onze website aan het scrollen was. Speelt de alcohol van tijdens de feestdagen mij nog parten of is er echt meer aan de hand?

Gisteren postten we een artikel over The Day Before. Nvidia had namelijk een nieuwe gameplay video getoond tijdens hun presentatie op de Consumer Electronics Show (CES). The Day Before is een online survival MMO dat op 1 maart zal verschijnen. De game zou oorspronkelijk in juni 2022 uitgebracht worden, maar werd uitgesteld door het omschakelen naar Unreal Engine 5.

Er is een behoorlijk grote hype rond deze game. Maandenlang was het zelfs de meest gewishliste game op Steam. De ontwikkelaar van de game, Fntastic, is gevestigd in Signapore en bracht voorlopig nog maar één game uit nl. Propnight. Deze game krijgt verdeelde reacties op Steam en is mij om eerlijk te zijn compleet onbekend.

Zelf ben ik dan ook behoorlijk voorzichtig met mijn verwachtingen over The Day Before. De beelden die we tot nu toe gezien hebben, zijn ronduit adembenemend en doen mij afvragen hoe een kleine onbekende studio die nog nooit iets heeft waargemaakt, zo een game zou kunnen afleveren dat nu al als een AAA-titel gezien wordt.

Dat Nvidia nieuwe beelden over deze game heeft laten zien, heeft te maken met het feit dat The Day Before gebruik maakt van alle toeters en bellen waar de nieuwste GPU’s van Nvidia mee zijn uitgerust. Wie naar de trailers van The Day Before kijkt, zal meteen zien dat de game een kruising is tussen The Division en… The Last of Us.

Het artikel dat door ons gepost werd na dit over The Day Before, gaat over het delen van nieuwe concept art over The Last of Us multiplayer. Deze zal ergens in 2023 verschijnen. Het enige dat we hier voorlopig over weten is dat deze multiplayer zijn eigen verhaal en een volledige cast aan nieuwe personages gaat hebben. Het was toen ik deze twee artikels naast mekaar zag staan, dat er mij iets opviel.

Het lettertype van The Day Before is namelijk identiek aan dit van The Last of Us. Let zeker ook op de details zoals de schaduwen. Dit doet mij afvragen of er mogelijk een link tussen beide games is. Ook de concept art die gedeeld wordt van The Last of Us multiplayer past perfect in het plaatje van The Day Before. Ik geef toe dat het vergezocht is en dat beide games hoogstwaarschijnlijk niets met elkaar te maken hebben aangezien de release van The Day Before ook gepland staat voor Xbox Series X|S (hoewel er hier nergens een spoor van te vinden is in de Xbox Store). Ook zou Sony alle trailers zelf gepromoot hebben en dit niet door Nvidia laten doen. Of wel aangezien Sony ook meer games op pc wilt uitbrengen? Geef toe, de afbeeldingen zetten op zijn minst tot nadenken aan en misleidend is het alvast wel. Mocht Fnatic ooit een rechtszaak aan haar been hebben, wil ik mij alvast op voorhand excuseren. Het is alleszins leuke materie om de komende dagen en weken in de gaten te houden.

Beluister komende maandag ook zeker onze podcast waarin we dit onderwerp kort aanhalen en geniet nog eens mee van onderstaande trailer.

Gepubliceerd door High_LordWolnir

High_LordWolnir verloor zijn ziel(en) ergens tussen Boletaria en Lothric Castle. Wanneer hij de Nexus even ontvlucht, kan je hem achter zijn PC of PlayStation-console vinden tijdens het spelen van een goede RPG, een story-driven action/adventure game, een nagelbijtende horrorgame of een FPS à la Call of Duty. Verder moet hij zowat de enige persoon zijn op deze aardbol die The Last of Us Part II hoger inschat dat zijn voorganger.