Assassin’s Creed Mirage voorgesteld tijdens Ubisoft Forward

Assassin's Creed Mirage

Ubisoft heeft de volgende Assassin’s Creed-game, Assassin’s Creed Mirage, officieel aangekondigd. De game komt in 2023 uit en wordt ontwikkeld door Ubisoft Bordeaux, de studio achter de Wrath of the Druids-uitbreiding van Assassin’s Creed Valhalla. Mirage wordt een eerbetoon aan de eerste Assassin’s Creed.

Mirage keert terug naar de actie-avonturen stijl gameplay van de eerste games, voor de meer recente RPG-achtige games Origins, Odyssey en Valhalla. Zoals verwacht speelt het spel zich af in het Bagdad van de negende eeuw op het hoogtepunt van zijn Gouden Eeuw.

Spelers belichamen Basim Ibn Is’haq, een straatdief met een mysterieus verleden, die zich bij de Hidden Ones in Alamut voegt op een zoektocht naar antwoorden. Basim’s mentor, Roshan, zal worden ingesproken door actrice Shohreh Aghdashloo.

Mirage zal naar verluidt ook proberen om de publieksdichtheid van Assassin’s Creed Unity na te bootsen, die zich afspeelde tijdens de Franse revolutie en een massaal aantal NPC’s tegelijk op het scherm had.

Assassin’s Creed Mirage verschijnt in 2023 voor PlayStation 4, PlayStation 5, Xbox One, Xbox Series X en S en pc. Een precieze releasedatum werd niet gegeven, maar eerdere geruchten wijzen op een release in de lente.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.