’t Is officieel: Death Stranding komt naar Game Pass

Death Stranding

Na de toevoeging ervan te teasen via Twitter, bevestigt Microsoft nu dat Death Stranding naar PC Game Pass komt. Volgende week al kunnen we via de subscription service aan de slag met de game.

Vreemd genoeg lijkt het niet om de Director’s Cut van de game te gaan, maar de originele game die in juli 2020 verscheen.

De toevoeging van Death Stranding aan PC Game Pass wil echter niet zeggen dat we binnenkort ook een Xbox-versie kunnen verwachten. De game wordt op pc uitgegeven door 505 Games, die geen rechten heeft om het spel naar een ander platform te brengen.

Dat neemt niet weg dat we in de (nabije?) toekomst werk van bedenker Hideo Kojima op Xbox kunnen verwachten, aangezien zijn studio momenteel aan een exclusive werkt voor Microsoft. Daarnaast zou ook een vervolg op Death Stranding in de maak zijn, al weten we nog niet op welke platformen die game zou verschijnen.

Death Stranding, ongeacht of het om de Director’s Cut gaat of niet, is in ieder geval een parel die het spelen waard is. Als je het mij vraagt is het zelfs één van de beste games van de voorbije jaren.

De game is vanaf 23 augustus beschikbaar via PC Game Pass.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.