“Nee, Sony heeft niet betaald om Cult of the Lamb van Game Pass te houden”

Cult of The Lamb

Na de beschuldiging van Star Wars: Rogue One-schrijver Garry Whitta dat Sony Cult of the Lamb-ontwikkelaar Massive Monster betaald zou hebben om hun game niet op Game Pass te releasen, ontkent publisher Devolver Digital dat dit het geval is.

De bal ging aan het rollen nadat Microsoft Sony ervan beschuldigde ontwikkelaars te betalen om hun games niet op Game Pass te laten verschijnen. Garry Whitta, die onder andere bij Kinda Funny Games Daily geregeld zijn opinie en inzicht toont in de gamesindustrie, beweerde dat Massive Monster één van die ontwikkelaars is. Dat zou dan ook de reden zijn waarom de populaire roguelite niet in de Game Pass-bibliotheek werd opgenomen.

Maar dit zou dus niet kloppen, aldus Devolver Digital, onder wiens vlag de game uitgebracht werd. “Dit klopt absoluut niet,” zeggen ze daar in een reactie op The Gamer, die de publisher erover contacteerde.

Hoewel de game niet op Game Pass verscheen, doet het behoorlijk goed. Zo meldde Praga eerder vandaag nog dat de game al 1 miljoen spelers kent. En dat in slechts een week tijd. En dat lijkt terecht, als ik Jim zijn review erop nalees.

maak jij al deel uit van de cult? Of vind je het concept van de game maar te lam?

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.