Komt Death Stranding naar Game Pass?

Death Stranding

Daar waar Death Stranding ooit een PlayStation-exclusive van de bovenste plank leek te zijn, lijkt het er nu op dat Kojima’s post-apocalyptische titel misschien naar PC Game Pass komt.

Althans, daar lijkt het op als we naar het Twitter-account van Game Pass kijken. Microsoft lijkt op dat platform de toevoeging van Death Stranding te teasen aan de hand van een nieuwe profielfoto.

Op de foto zien we een verlaten landschap dat recht uit de game geplukt lijkt. Het zette Death Stranding-fans in ieder geval aan om op zoek te gaan naar de specifieke plek waar de profielfoto getrokken zou zijn. Het duurde niet lang voor enkele spelers screenshots deelden van de meest geschikte locatie … al dan niet met een urinerende Sam Porter Bridges erbij.

Een toevoeging van de game aan Microsoft’s PC Game Pass-collectie zou wel eens een spraakmakende middelvinger van het Amerikaanse bedrijf naar Sony kunnen zijn. Vorige week nog beschuldigde Microsoft de Japanners ervan ontwikkelaars te betalen om hun games niet op Game Pass te zetten. Sony zou dan ook verdere pc-plannen hebben met mogelijks een eigen launcher in het verschiet.

Dat Death Stranding naar Game Pass zou komen, lijkt in ieder geval een goede zaak. Hier op de redactie viel de game alvast ten zeerste in de smaak. Zowel Auron_sagara en Highlord_Wolnir waren enthousiast na hun playthrough en ikzelf vond de game zo sterk dat ik er een mooie 8 aan toekende.. Dat meer mensen zo de titel een kans zouden geven, kan ik dan ook alleen maar aanmoedigen.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.