V Rising blijft verrassen: binnen de maand 2 miljoen keer over de toonbank

Soms zijn we de eenheidsworst beu en verlangen we eens naar iets nieuws en fris. En volgens mij ligt daar het zotte succes van de vampieren survival game V Rising.

V Rising, ontwikkeld door de Zweedse studio Stunlock Studios, is nog maar een maand uit Steam early access en kan nu al waanzinnige cijfers voorleggen.

Zo ging het spel binnen de eerste week na release maar liefst 1 miljoen keer over de digitale toonbank, en nu, een maand later, zitten ze daar reeds aan 2 miljoen exemplaren.

In V Rising kruip je in de huid van een vampier en is het aan jou om een kasteel te bouwen en van daaruit je veroveringstocht op de mensheid verder te zetten. Kort samengevat een mix van Valheim, Diablo en Legacy of Kean, en dat allemaal in een zeer aangenaam audiovisueel en gebruiksvriendelijk jasje.

Je kan de game solo spelen (wat ik doe) of in coöp met je vrienden of andere gamers als je daar zin in hebt.

Check hier onze review.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)