EA Sports FC is de officiële nieuwe naam voor EA’s FIFA-game

EA Sports FC

De geruchten deden al maanden de ronde en eind maart lekte de naam al. Maar nu is het eindelijk officieel: vanaf juli 2023 gaat hun voetbalgame door het leven als EA Sports FC.

Dit is het resultaat van onderhandelingen tussen EA en Wereldvoetbalbond FIFA die maanden aansleepten. Deze laatste partij zou een pak meer geld eisen van de ontwikkelaar, die op zijn beurt dus bedankte voor de licentie.

Al hoeven we volgens Cam Weber, EVP bij EA SPORTS & Racing, niet in paniek te slaan. Want hij garandeert dat de immense portfolio van meer dan 19.000 spelers, 700+ teams, 100+ stadions en 30 competities intact zal blijven. Hij noemt EA Sports FC dan ook de toekomst van het interactieve voetbal.

“Dit nieuwe onafhankelijke platform biedt nieuwe kansen – om te innoveren, creëren en evolueren. Dit is veel meer dan alleen een verandering van symbool – als EA SPORTS doen we er alles aan om ervoor te zorgen dat EA SPORTS FC een symbool van verandering is. We zijn toegewijd aan het zinvol herinvesteren in de sport en we zijn verheugd om samen te werken met een groot en toenemend aantal partners om nieuwe authentieke ervaringen te brengen.”

Dit jaar mogen we dus nog zoals vanouds een nieuwe FIFA-game verwachten, maar vanaf volgend jaar spreken we dus over EA Sports FC. Dat wordt wennen…

De volledige brief aan de voetbalcommunity van EA Sports kan je hier lezen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.