“EA Sports Football Club wordt de nieuwe naam van EA’s FIFA-games”

FIFA 22 Son

Waar rook is, is vuur. Dat dachten we vorig jaar in oktober al toen via The New York Times naar buiten kwam dat voetbalorganisatie FIFA een verdubbeling aan licentiegelden eiste van de ontwikkelaar uit Redwood, Californië. FIFA wil een slordige 1.2 miljard euro zien voor vier jaar in plaats van de vorige deal van 600 miljoen dollar.

Nu gooit journalist Jeff Grubb nog wat extra olie op het vuur door in zijn podcast Grubbsnax te beweren dat EA Sports Football Club vanaf dit jaar de nieuwe naam wordt van de populaire voetbalgame.

Dat is op zich een serieuze gok, want bijna iedereen heeft al wel gehoord van de FIFA-games, gamer of niet. Zeker als je weet dat de eerste FIFA-game van EA Sports in 1993 het levenslicht zag.

Maar de topman van EA, Andrew Wilson, heeft blijkbaar geen schrik om zijn voerbalgame een nieuwe naam te geven. Volgens VGC zou de man tijdens een interne meeting gezegd hebben dat meer mensen met FIFA de link leggen naar de videogame dan naar de voetbalorganisatie.

Een boute uitspraak, maar eentje die zeker verdedigbaar is. Bovendien beweert Wilson dat ze door volledig te breken met de organisatie FIFA ze meer vrijheid zouden krijgen op vlak van gameplay en mogelijkheden. Lees: ook meer mogelijkheden om bij verschillende andere organisaties geld op te haal.

Het is afwachten wanneer EA Sports meer info geeft over hun volgende voetbalgame én of ze dan meteen de naams- en gameplaywijzigingen aankondigen.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.