EA Sports verlengt samenwerking met FIFPRO, mogelijke naamswijziging op komst

FIFA heeft al jaren een dikke streep voor op Pro Evolution Soccer eFootball: de authenticiteit en de licenties van de vele spelers en voetbalploegen van over de hele wereld.

In een nieuwe overeenkomst met FIFPRO verzekerd ontwikkelaar EA Sports zich van het feit dat ze ook in de toekomst kunnen blijven steunen op een gigantische database van spelers en clubs.

“Our players regularly remind us that one of the most important aspects of an EA SPORTS experience is the deep immersion created through authentic use of the world’s greatest leagues, teams and talent — it’s how we continue to uniquely blur the lines between the digital and physical worlds of football”, zegt David Jackson, Vice-President EA SPORTS Brand. “FIFPRO will continue to be an important partner as we build the next generation of EA SPORTS football experiences for players around the world”.

Dit nieuws komt net op het moment waarop geruchten de ronde doen dat de populaire voetbalgame vanaf volgend jaar onder een andere naam zou uitkomen: ‘EA Sports FC’. Een naam die niet meteen geweldig goed bekt, maar het past wel in het kader waarin EA via een blogpost bekend maakte dat ze nadenken over een mogelijke naamswijziging.

Al zou deze mogelijke naamswijziging een drukkingsmiddel kunnen zijn tegenover de gelijknamige voetbalbond in de hoop minder licentiegeld te moeten betalen…

In tussentijd houden wij ons nog rustig bezig met FIFA 22

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.