DC Comics bevestigd: de nieuwe Superman is biseksueel

Jon Kent Superman

Het hoge woord is eruit: de zoon van Clark Kent en Lois Lane heeft zich in de nieuwste comic book reeks geout als biseksueel. Dat vertelde schrijver Tom Taylor in een exclusief interview met de Amerikaanse website IGN.

In het vijfde nummer van de Son of Kal-El-reeks komt de 17-jarige Jon Kent uit de kast als biseksueel. Dit is een grote stap voor het personage en DC, dat al langer aan de weg timmert om de LGBTQ+-community in hun comics te loodsen.

“Over the years in this industry, it probably won’t surprise you to hear I’ve had queer characters and storylines rejected. I felt like I was letting down people I loved every time this happened” , vertelt schrijver Tom Taylor. “But we are in a very different and much more welcome place today than we were ten, or even five years ago. When I was asked if I wanted to write a new Superman with a new #1 for the DC Universe, I knew replacing Clark with another straight white savior could be a real opportunity missed. I’ve always said everyone needs heroes and everyone deserves to see themselves in their heroes. Today, Superman, the strongest superhero on the planet, is coming out.”

Jon erfde de Superman-cape van zijn vader en worstelt in de comics met deze verpletterende verantwoordelijkheid. Gelukkig kan hij zijn zorgen delen met journalist Jay Nakamura, die zelf ook beschikt over bovennatuurlijke krachten. Gaandeweg bloeit de vriendschap dus open naar iets meer.

Hoe het verhaal verder loopt, zal je zelf moeten ontdekken wanneer de comic verschijnt.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.