Nieuwe details voor aankomende Obsidian-RPG Avowed vrijgegeven

Avowed

Iets meer dan een jaar na de oorspronkelijke aankondiging, weten we nog steeds relatief weinig over Avowed – de nieuwe first-person RPG van Obsidian die zich afspeelt in het Pillars of Eternity universum.

Windows Central lijkt licht te werpen op het project en onthulde dat de ontwikkeling in de pre-productie fase zit. Avowed werd voor het eerst aangekondigd in juli 2020 naar aanloop van de Xbox Series X|S lancering. Het spel wordt nu al vergeleken met Skyrim en Oblivion, door de vele open world RPG elementen, maar zou nog een stapje verder gaan met ‘destructible environments, with fire spells leaving areas coated in flames.’

Avowed is naar verluidt nog in pre-alpha en is nog niet speelbaar. Tegen de E3 van 2022 zou Avowed speelbaar kunnen zijn, maar die datum is momenteel nog niet bevestigd. Obsidian is vooral bekend van Fallout: New Vegas en Knights of the Old Republic 2, die beide zijn uitgegroeid tot geliefde klassiekers.

Voor Obisdian zullen zowel Avowed als The Outer Wilds de nieuwe paradepaardjes worden van de studio. Voordat Obsidian werd overgenomen door Microsoft, richtte het zich op kleinere projecten zoals Pillars of Eternity en Tyranny.

Naast Avowed werkt Obsidian momenteel aan The Outer Worlds 2, die werd aangekondigd tijdens de E3 van 2021. Beide games zullen worden uitgebracht op PC en Xbox Series X|S.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.