Zo ziet de Playstation VR2 headset er uit

Sony PlayStation PS VR2 Headset

Sony toont voor de eerste keer het definitieve ontwerp van de next-gen VR headset voor PlayStation 5. Bijna vijf jaar na de introductie van PlayStation VR én een jaar na de eerste info over de innovatieve controllers laat Sony (eindelijk) het ontwerp van de PlayStation VR2 op de wereld los.

Het nieuwe ontwerp is lichter dan het eerste PSVR-apparaat en beschikt onder meer over een instelknop voor de lens, zodat spelers de afstand tussen hun ogen en de headset kunnen aanpassen.

De PSVR2 heeft ook een nieuw ventilatiesysteem om lucht naar buiten te laten. Het apparaat zal ook 4K HDR, verbeterde cameratracking en de nieuwe PSVR2 Sense-controller ondersteunen. Sony bevestigde ook dat PSVR 2-ontwikkelingskits al in handen zijn van gameontwikkelaars.

Tijdens de voorbije CES-beurs onthulde Sony de specificaties van de PSVR2. Zo bedraagt het OLED-scherm van de bril 4000 bij 2040 pixels (2000 bij 2040 per oog) en is het gezichtsveld 110 graden. 

De originele VR-headset werd uitgebracht in 2016, in de prime time voor virtual reality-hardware. Het moest concurreren met de originele Oculus Rift en HTC Vive. In 2022 zal de PlayStation VR2 concurreren met Oculus Quest 2, HP Reverb G2 of Valve Index.

De prijs en de releasedatum van de PlayStation VR2 zijn nog niet bekend.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.

Eén opmerking over 'Zo ziet de Playstation VR2 headset er uit'

Reacties zijn gesloten.