Sony geeft op CES 2022 nieuwe details vrij over PlayStation VR2

Zelf ben ik absoluut geen fan van al die VR-toestanden. Jammer dat weet ik maar ik word er zo mottig als een krab van. Maar misschien brengt die PlayStation VR2 daar verandering in?

Sony heeft op CES nieuwe details vrijgegeven over de opvolger van hun PSVR. Zo gaat deze door het leven als PlayStation VR2.

Wat me zeker zal helpen om minder last te hebben van zeeziekte is de hogere resolutie van 4000 bij 2040 pixels (of 2000 bij 2040 per oog). Daarbovenop is het HDR-beeldscherm nog steeds een OLED maar werd het blikveld ruimer, namelijk van 100 graden naar 110.

Verder heeft PlayStation VR2 inside-out-tracking, zodat je niet moet beginnen klooien met een losse camera. In het toestel zelf zitten nog eens vier camera’s. Zo hoeven er geen gekleurde leds op het apparaat te zitten om bij te houden waar de speler is. Bovendien volgen deze vier camera’s ook de controllers. En alsof dat alles nog niet genoeg is kunnen spelers hun ogen gebruiken om de game te besturen.

De controllers heten officieel de PlayStation VR2 Sense en hebben net als de gewone DualSense controllers van de PS5 adaptieve triggers en haptische feedback. Voor de PlayStation VR2 komt daar nog eens vingerdetectie bij.

Op de officiële PlayStation blog kan je alle details nog eens rustig nalezen en bekijken.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)

5 gedachten over “Sony geeft op CES 2022 nieuwe details vrij over PlayStation VR2

    1. Sony geeft effectief aan dat ze eyetracking gaan gebruiken zodanig dat je, bij games die het ondersteunen, de game of camera met je ogen kan besturen.

      1. Lijkt mij enorm slecht voor uw ogen om te beginnen, want normaal beweegt de camera met een joystick. Ook niet erg handig als je eens ergens naar kijkt waar niet per se de camera focus moet liggen. En voor het systeem zelf, aangezien de console dit gaat gebruiken om het renderen enkel scherp te doen op de plaatsen waar je kijkt. Gaat de camera snel genoeg volgen of gaat die te snel volgen. Zeker voor mensen nieuw in VR gaat dit misselijkheid meebrengen denk ik.

  1. Gaat een optie zijn, bijvoorbeeld voor menu’s zie ik hier nog wel iets handig in om eerlijk te zijn. In de game zelf zie ik het ook niet meteen goedkomen 😅

  2. Vrees dat deze niet BC gaat zijn en Sony weer een hoop ports/remasters/remakes van de bestaande versies gaat laten maken. Lijkt me minder waarschijnlijk om de software te upgraden gezien de hardware aanpassingen. Jammer maar helaas denk ik. Sony is veel te stil en te weinig info gevend ivm dit onderwerp. Nu de prijs nog want ik zie dit niet minder dan €600 kosten in vergelijking met de Valve Index (gezien Half-Life: Alyx naar de VR2 komt). Elke 1st party titel zal ook wel een VR functie krijgen wat ook een voordeel kan zijn.

Reacties zijn gesloten.