Bandai Namco volop bezig met het ontwikkelen van eigen game engine

Bandai Namco heeft zowel als ontwikkelaar als uitgever heel wat populaire games in hun porfolio steken. Tales of Arise, Scarlet Nexus en binnenkort het langverwachte Elden Ring zijn er enkele van. Deze games werden telkens ontwikkeld met een andere game engine zoals Unreal of Unity.

Engine unit director van Bandai Namco, Katsusuke Horiuchi heeft onlangs in een interview met de Japanse website Automation, toegegeven dat ze bezig zijn aan een eigen game engine. Deze nieuwe engine zou gebruikt worden voor het ontwikkelen van grote blockbuster en open wereld-games.

De game engine is al sinds 2019 in ontwikkeling, maar tot hiertoe is het nog niet bekend wanneer de eerste game gemaakt wordt met de nieuwe engine.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.