De man achter Scream 5 wil Friday the 13th en A Nightmare on Elm Street rebooten

Doorheen de jaren ’80, ik was toen zo’n 15 jaar, waren er twee horrorfilmreeksen die razend populair waren, namelijk Friday the 13th en A Nightmare on Elm Street. Zij brachten iconische filmpersonages voort zoals Jason Voorhees en Freddy Krueger. Nadien verdwenen beide slasherkerels van het toneel en werd het stil rond de saga’s. (Ik tel dan de halfbakken films begin 2000 niet mee).

Maar er is hoop voor de fans van Jason en Freddy. De man achter de horrorprent Scream 5, namelijk Guy Busick, zegt dat hij veel zin heeft om zowel Friday the 13th als A Nightmare on Elm Street nieuw leven in te blazen. Dit met een origineel nieuw verhaal en geen platte remake.

In de toekomst zou ik graag nieuwe versies schrijven van A Nightmare on Elm Street en Friday The 13th, en ik zou graag originele films schrijven,”

Momenteel is hij trouwens bezig met Final Destination 6, waarmee hij ook die horrorklassieker nieuw leven wil inblazen.

De fans van Freddy en Jason geef ik even graag mee dat ze in de horrortitel Dead by Daylight met hun favoriete personages aan de slag kunnen.

Ik ken dit deuntje trouwens nog steeds van buiten: “One, two, Freddy’s coming for you. / Three, four, better lock your door. / Five, six, grab your crucifix. / Seven, eight, gonna stay up late. / Nine, ten, never sleep again.” (Ik zing het elke avond voor ik ga slapen…)

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)