Nvidia trekt zich terug uit Arm-acquisitie

Nvidia

Nvidia, de hardwareproducent die we voornamelijk van hun grafische kaarten kennen, zal dan toch niet Arm overkopen van SoftBank. De ontwerper van computerchips krijgt nieuw leiderschap en zal later dit jaar nog naar de beurs trekken, aldus het moederbedrijf.

De overname van Arm door Nvidia zou afgesprongen zijn door enkele ‘juridische moeilijkheden’. Eerder was al bekend dat de concurrentiewaakhond in de Verenigde Staten zich over het overnamedossier boog om in te schatten of Nvidia met deze acquisitie geen te grote vis in het water zou worden. Officieel wordt hier niets over gezegd. De overname zou één van de grootste ooit zijn in het tech-landschap, met een waanzinnige 66 miljard dollar. Al lijkt zelfs dat cijfer te verbleken bij de centen die Microsoft recent voor Activision Blizzard opdiepte.

De overname van Arm door Nvidia zou deel uitmaken van Nvidia’s plannen om zich dieper vast te bijten in AI-technologie.

Nu de deal niet doorgaat, haalt moederbedrijf SoftBank weer oude plannen boven om Arm een publiek bedrijf te maken op de beurs. Het IPO hiervoor zou nog voor het einde van het fiscale jaar, voor 31 maart 2023, klaar moeten liggen.

Achter te schermen is het intussen een kleine stoelendans bij Arm. Daar stapt CEO Simon Segars op en wordt hij opgevolgd door Rene Haas (die toevallig ook een verleden heeft binnen het management van Nvidia). Segars geeft aan dat de keuze om te stoppen al langer in de pipeline zat en dit dus geen gevolg is van de deal die niet doorgaat.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.