Epic bevestigd: Fortnite niet speelbaar op de Steam Deck

Steam Deck

Over twee weken worden de eerste exemplaren van de Steam Deck uitgeleverd. Je hoeft je echter geen illusies te maken om er snel eentje in handen te krijgen, want de komende maanden worden de draagbare pc-consoles enkel uitgeleverd aan gamers die de Steam Deck hebben gereserveerd.

Het is Valve’s bedoeling om in de toekomst alle pc-games compatibel te maken met de Steam Deck, als de ontwikkelaars meewillen natuurlijk. Zoals het er nu naar uitziet, zal een van de populairste pc-games niet meteen speelbaar zijn op de handheld pc.

Tim Sweeney, de CEO van Epic en ontwikkelaar van Fortnite, zal de populaire Battle Royale-game niet geoptimaliseerd worden voor de Steam Deck. In de eerste plaats omdat de game niet terug te vinden is op Steam, maar ook omdat de ontwikkelaar zegt bang te zijn voor cheaters.

Door het open Linux-systeem vreest Epic cheaters niet de baas te kunnen en kiest het ervoor om Fornite niet naar de Steam Deck te brengen. Al kan daar volgens mij snel verandering in komen wanneer de Steam Deck een gigantisch succes blijkt te zijn…

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.

Eén opmerking over 'Epic bevestigd: Fortnite niet speelbaar op de Steam Deck'

  1. zal wel snel veranderen. Na de vele previews die op youtube te vinden zijn gaat de Steam Deck wel vermoedelijk enorm populair zijn

Reacties zijn gesloten.