Bobby Kotick vertrekt dan mogelijk toch bij Activision Blizzard na overname door Microsoft

Activision Blizzard

We herinneren ons nog goed dat Phil Spencer in november een e-mail stuurde naar zijn werknemers waarin hij de relatie tussen Xbox en Activision Blizzard aan het “evalueren” was. Nu weten we wat de CEO met “evalueren” bedoelde. Een verklaring van Microsoft met betrekking tot de overname bevestigd dat Kotick zijn rol als CEO van Activision Blizzard zal behouden.

UPDATE

Volgens bronnen van de The Wall Street Journal zou de CEO van Activision Blizzard dan toch vertrekken. Het eerder statement van Microsoft dat je hieronder kan lezen zou volgens de krant niet kloppen.

“Bobby Kotick zal aangesteld blijven als CEO van Activision Blizzard, hij en zijn team zullen zich blijven richten op het verbeteren en versterken van de bedrijfscultuur,” zo luidt de verklaring. “Zodra de deal rond is, zal Activision Blizzard rapporteren aan Phil Spencer, CEO van Microsoft Gaming.”

Activision Blizzard ligt sinds vorig jaar onder vuur vanwege aanhoudend grensoverschrijdend seksueel intimiderend gedrag op de werkvloer. Kotick zou volgens The Wall Street Journal jarenlang hebben geweten van de situatie en onvoldoende hebben gedaan om daar verandering in te brengen.

In een aparte verklaring zei Kotick: “Al meer dan 30 jaar hebben onze ongelooflijk getalenteerde teams een aantal van de meest succesvolle games gemaakt. De combinatie van Activision Blizzard’s talent met Microsoft’s technologie, distributie en ambitieuze visie zal ons helpen het voortdurende succes te verzekeren in een steeds competitievere industrie.”

Het kostenplaatje van de overname komt neer op zo’n 70 miljard dollar. Als we Bobby Kotick binnenkort op een nieuwe jacht zien zitten, weten we waar dat geld naartoe is gegaan.

Gepubliceerd door Frumberto

Te vinden op zowat alle MMO's waarvan World of Warcraft de allereerste was. Op 11 jarige leeftijd deelde hij een account met zijn grotere broer. Nu probeert Frumberto aanwezig te zijn in alle digitale spelwerelden. Hij heeft een nostalgische ziel door zijn liefde voor oude RTS games zoals C&C Red Alert, Warcraft, Starcraft, Cossacks en AoE 1 & 2.