“Sommige Activision Blizzard-games zullen wel nog op niet-Microsoft platformen verschijnen”

Crash Bandicoot 4 It's About Time

De overname van Activision Blizzard door Microsofts Xbox-afdeling, doet veel PlayStation-gamers het ergste vrezen. Zullen zij nog aan de slag kunnen met populaire titels als Call of Duty en Overwatch? Volgens Bloomberg plant Xbox om sommige titels wel nog op platformen buiten hun eigen ecosysteem te publiceren.

Aldus Bloomberg zal Xbox dus een selectie titels op andere consoles publiceren, zoals het in het verleden ook al deed met Minecraft. De Amerikaanse krant zou dit bevestigd hebben gekregen van iemand intern die vertrouwd is met de plannen van Xbox omtrent de acquisitie.

Welke game uiteindelijk nog buiten het Xbox-ecosysteem zullen releasen, is nog even koffiedik kijken, net zoals het feit dat we eigenlijk nog niet weten of dit klopt. Als dit waar blijkt, lijkt het een safe bet om te zeggen dat Call of Duty, dat al jaar en dag op een trouwe spelersbasis binnen de PlayStation-community kan rekenen, wel nog de grenzen van Xbox en pc overstijgt. Ook denk ik aan klassiekers als Crash Bandicoot en Spyro, die ooit bekend stonden als PlayStation-mascottes en nu onder de Activision-vlag varen.

Maar verwacht je dus zeker ook aan franchises die niet meer op PlayStation of Switch zullen verschijnen. Net zoals bij de Bethesda-overname is deze deal er voornamelijk eentje waarmee Microsoft gamers naar hun systemen en hun Game Pass abonnementformule willen trekken. Dat doe je voornamelijk met uiterst sterke exclusives. Dat hebben ze alvast van hun grootste rivaal Sony geleerd.

Gepubliceerd door Lazlo

De legende gaat dat Lazlo's eerste woordje "PlayStation" was. Straf, want Sony's iconische console verscheen pas twee jaar na z'n geboorte. Desondanks omschrijft Lazlo zichzelf intussen als een ware platform-agnost en verdeelt hij de koek tussen z'n PlayStation 5, Nintendo Switch en pc. Op genre-vlak is hij een alleseter, al heeft hij een bijzondere voorliefde voor alles met een sterk verhaal, of waar hij zich urenlang met z'n vrienden in kan verliezen.