Nintendo, Xbox en Sony noemen Activision Blizzard-schandaal “verontrustend en schokkend”

Nintendo Xbox PlayStation

Dat de toestand binnen en voor Activision-Blizzard alles behalve rooskleurig is, dat hoeven we jullie niet meer te vertellen. Maar wat vinden de consolemakers waarop Activisions games verschijnen van heel dit verhaal?

Na Sony en Xbox eerder deze week mengt nu ook Nintendo zich in de debatten. Dit bij monde van hun eigen Super Mario, namelijk Nintendo of America president Doug Bowser.

Die stuurde een interne mail uit waarin hij het volgende liet verstaan:

Net als jullie allemaal volg ik de laatste ontwikkelingen rond Activision Blizzard en de aanhoudende berichten over seksuele intimidatie en giftigheid binnen het bedrijf. Ik vind deze berichten verontrustend en schokkend. Ze druisen in tegen mijn waarden en tegen de overtuigingen, waarden en het beleid van Nintendo.

Xbox’ Phil Spencer liet dan weer verstaan dat ze bij Xbox “alle aspecten van onze relatie met Activision Blizzard evalueren en voortdurend proactief bij te sturen.”

Terwijl bij Sony deze klok luidde: Hun frontman Jim Ryan stuurde een mail aan het personeel waarin Ryan liet weten dat hij contact had opgenomen met Activision om zijn “diepe bezorgdheid” te uiten over het aanhoudende schandaal dat Activision Blizzard de afgelopen maanden in zijn greep heeft gehouden.

Gepubliceerd door Praga

De ouderdomsdeken van Pragalicious maar daarom zeker niet minder delicious dan het jonge grut van de crew. Wilde als kleine jongen een console kopen maar mocht niet van zijn papa. Dus sprak hij de gevleugelde woorden "Later als ik groot ben koop ik het allemaal zelf" Als jonge snaak was hij met zijn korte broek, witte sokken en sandalen vaste klant bij de lunaparken aan zee en op de kermis. Raakte in de ban van Snake en Pong, ging al snel door naar Quake, Hexen, Doom, Wolfenstein 3D en Delta Force. Maar de grote game changers waren Quake 3 Arena (1999) en Unreal Tournament (1999). Praga beweert trouwens dat hij het buitenechtelijke (of moeten we buitenaardse zeggen) kind is van Indiana Jones en Lara Croft. We zullen hem maar in zijn geloof laten... (of tijdig zijn medicatie geven)