Nieuw anti-cheat systeem is nu beschikbaar voor Call of Duty: Warzone voor pc

Door de nieuwe map ‘Caldera’ ben ik terug aan Call of Duty: Warzone begonnen. Als die vervelende cheaters ook nog kunnen ophoepelen zou de puzzel compleet zijn. Hopelijk kan het nieuwe anti-cheat systeem hier iets aan veranderen.

Ikzelf ben al 33 jaar actief bezig als gamer, en als er iets is waar ik een enorme hekel aan heb zijn het wel cheaters. Helaas kom je deze bende overal in multiplayer games tegen, maar Activision is recent met hun RICHOCHET Anti-Cheat systeem begonnen om hier een stokje voor te steken.

Het nieuwe anti-cheat systeem voor Call of Duty: Warzone is wereldwijd beschikbaar gemaakt. Het gaat om de kernel-level driver, dat dus afkomstig is van het RICHOCHET Anti-Cheat systeem. Het wordt automatisch geïnstalleerd en is vereist om de pc-versie te kunnen spelen. Er is ook een update op komst voor Call of Duty: Vanguard, maar deze zal iets later beschikbaar zijn.

Voor wie een uitgebreidere uitleg wil over dit systeem kan terecht op de officiële website van Activision. Kort samengevat, komt het er op neer dat het systeem ‘uitgebreidere privileges en toegang’ heeft om alle applicaties die op de achtergrond in het oog te houden.

Dit zou het moeilijker moeten maken om te kunnen cheaten, iets waar Warzone enorm mee kampt. Activision beweert dat het systeem enkel werkt als de game ook effectief wordt gespeeld. Laten we hopen dat er binnenkort voor console-gamers ook een oplossing op de proppen komt.

Gepubliceerd door auron_sagara

Toen ik zes jaar oud was, ontdekte ik voor het eerst de Nintendo 8-Bit (NES). Meer dan dertig jaar later, game ik nog steeds vol plezier en vooral met passie. Nintendo en PlayStation zijn mijn favorieten, maar Xbox is recentelijk ook weer opgedoken. Films, anime, fantasy, comics, boardgames en WWE zijn ook een van mijn hobby's.