Belgische thriller Ritueel laat zich zien in eerste trailer

Ritueel

Soms vergeten we in al dat Hollywood-geweld al eens dat er in België ook geweldig goeie films gemaakt worden. Het lijkt er zelfs op dat alles in een stroomversnelling is geschoten. Denk bijvoorbeeld aan H4Z4RD, de nieuwste van Jonas Govaerts of deze Ritueel van Hans Herbots.

Herbots kennen jullie misschien als regisseur van De Behandeling’ waar deze film aan gelinkt is. Maar Herbots is voornamelijk bekend als regisseur van enkele erg succesvolle internationale tv-series zoals Riviera en The Serpent.

Hans Herbots (midden) op de set van Ritueel.

Met Ritueel borduurt hij dus verder op het succes en het verhaal van De Behandeling. In de film volgen we Kiki (Marie Vick), een duikster gespecialiseerd in forensisch duiken en het bergen van lijken. Ze heeft hard moeten knokken voor het respect van het kleine team macho’s dat ze leidt.

Wanneer Kiki een afgehakte hand opvist uit een Brussels kanaal, komt ze in aanraking met hoofdinspecteur Nick Cafmeyer (Geert Van Rampelberg), die we kennen uit De Behandeling. Het hand blijkt na onderzoek levend te zijn afgezaagd. Nick zoekt het in een afrekening in het drugsmilieu, maar Kiki heeft, vanuit haar achtergrond, een heel andere kijk op de zaak.

Ritueel, gebaseerd op het boek van Mo Hayder, verschijnt op 26 januari 2022 en de eerste trailer ziet er alleszins veelbelovend uit!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.