Microsoft viert twintig jaar Xbox met speciale livestream

Xbox Anniversary Celebration 2021

Geloof het of niet, maar volgende maand is het twintig jaar geleden dat de Xbox het levenslicht zag. Op 15 november 2001 werd de console gelanceerd in de Verenigde Staten. Wij moesten nog tot 22 maart 2002 wachten vooraleer wij als Europeanen onze handen konden leggen op deze console met typerend uiterlijk.

De console was een gedurfd project van Microsoft en toenmalige grote baas Bill Gates en kende niet echt een vliegende start. Maar het merkt groeide doorheen de jaren wel door als een échte uitdager van de grote jongens Sony en Nintendo. Zeker met de Xbox Series X legt Microsoft het vuur aan de schenen van de PlayStation 5 op vlak van rekenkracht. Om dan nog maar te zwijgen over de prijs/kwaliteitsverhouding van Xbox Game Pass…

Om eens goed terug te kijken naar de voorbije twintig jaar, zendt Microsoft op 15 november om 19u00 een speciale livestream uit via onder andere YouTube en Twitch.

Nieuwe aankondigingen hoeven we niet te verwachten. Maar de komende maanden krijgen we méér dan voldoende lekkers voorgeschoteld door Microsoft. Eind deze maand verschijnt Age of Empires IV. Volgende maand is het dan de beurt aan Forza Horizon 5 om dan in december eindelijk Halo Infinite te mogen bepotelen. Dat wordt een drukke eindejaarsperiode!

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.