Wij mochten een kijkje nemen op de set van H4Z4RD, de nieuwste film van Jonas Govaerts en spraken met de hoofdrolspelers

Als je de voorbije weken in de buurt van Antwerpen was, had je kans om een goudkleurige Lexus te zien rondrijden. Niks speciaals denk je dan, ware het niet dat dit de ster van H4Z4RD wordt, de nieuwste film van Jonas Govaerts. 

Govaerts scoorde zijn grote doorbraak als regisseur van Welp, de eerste echte Vlaamse horrorfilm waarin het op een scoutskamp serieus misloopt. Daarnaast is hij ook bekend als gitarist van het geweldige The Hicky Underworld.

Voor zijn tweede film, H4Z4RD gaat hij de actievolle én humoristische kant op. Hierin volgen we Noah, gespeeld door Dimitri Thivaios a.k.a. Dimitri Vegas, die een perfect gelukkig leventje leidt met zijn vriendin Lea (Jennifer Heylen) en hun dochtertje Zita (Mila Rooms).

Maar de liefde is zeker zo groot voor zijn extreem gepimpte wagen met vanity plate “H4Z4RD”. Wanneer de neef van Noah hem een op het eerste zicht makkelijke job als chauffeur aanbiedt, ontaardt die echter al snel in een zenuwslopende en agressieve race door de straten van Antwerpen. En die kan alleen maar resulteren in het einde van Noah, zijn gezin of de wagen.

De film moet in 2022 in de zalen verschijnen, maar wij mochten vandaag een bezoek brengen aan de set van H4Z4RD én kregen bovendien ook de kans om tussen het draaien door beide hoofdrolspelers enkele vragen te stellen. Als eerste kreeg ik Jennifer Heylen voor de microfoon.

In jouw eerste langspeelfilm kruip je in de huid van Lea, wat voor iemand is zij?

Jennifer: Lea is een ferme coole, topgriet die naar haar idee al iets te lang op dezelfde plek werkt en misschien ook al iets te lang mama is door haar jonge leeftijd. Ze is nu op een punt gekomen dat ze verder wil met haar leven. En het zou wel eens kunnen dat dit ferm kan botsen met Noah en zijn passie voor zijn auto…

Heb je jezelf op een speciale manier voorbereidt op jouw eerste hoofdrol?

Jennifer: We hebben samen met Jonas, de regisseur, heel veel gerepeteerd en het script doorgenomen. Dit was nodig om mezelf te kunnen inleven in de rol, maar ook om de andere acteurs te leren kennen.

Ik heb ook heel veel met Jonas gepraat over de rol, om Lea te kunnen begrijpen en te kijken of het al dan niet klikte. Het was voor iedereen heel snel duidelijk welke weg we in wilden slaan Het hielp ook enorm door het feit dat Jonas heel duidelijk wist waar hij met deze film naartoe wilde.

We kennen hem als regisseur van Welp en gitarist van The Hicky Underworld, maar wat voor iemand is Jonas eigenlijk?

Jennifer: Jonas is een absolute tiran op de set (lacht). Nee, hij is een fantastische regisseur die een duidelijke visie heeft over zijn films en dat straalt uit in de precisie die hij nastreeft. Hij is een absolute koning van voorbereidingen. Hij maakt van elk shot, van elk camerastandpunt storyboards waardoor wij ook weten wat er exact van ons verwacht wordt.

Wanneer we aan het acteren zijn krijgen we wel de artistieke ruimte om onze eigen draai te geven aan bepaalde scènes. Al moeten we niet beginnen improviseren, hij heeft graag dat we op tijd onze ideeën meegeven. Maar deze films is echt een samenwerking tussen alle acteurs en dat is echt mooi én plezant.

Voor jouw tegenspeler, Dimitri, is het ook zijn eerste grote hoofdrol. Hoe is het om met hem een filmkoppel te spelen?

Jennifer: Ik vind hem echt een super coole, warme persoon. Hij is een enorm hardwerkende persoon en dat kan ook eigenlijk niet anders als je hiernaast ook nog een top-DJ bent. En dit neemt hij mee in zijn acteerwerk.

Wat mensen misschien niet zullen weten is dat Dimitri een échte filmfreak is. Hij en Jonas zitten in die mottige auto soms ellelange discussies te houden over films waarover ik nog nooit iets gehoord heb. En als ik de film dan wel ken, beginnen ze over de regisseurs en producers, waardoor ik opnieuw moet afhaken. Die twee zijn écht cinefielen avant la lettre…

Bedank voor jouw tijd en succes met de rest van de opnames!

Dimitri, het moet voor jou wel een heel speciaal gevoel zijn om als Antwerpenaar in je eigen stad je eerste hoofdrol te spelen in een film.

Dimitri: Absoluut, het is fantastisch om die kans te krijgen. En het is op zich wel een heel traject geweest om hier te geraken. Want origineel was het script in het Engels geschreven. Dat moest dan na het groene licht van de filmmaatschappij nog herschreven worden. Wat wel noodzakelijk was, want Antwerpen zal een prominente rol spelen in de film.

De opnames zelf moesten normaal gezien ook iets vroeger plaats vinden, klopt dat?

Dimitri: Ja, inderdaad. In principe hadden de opnames in juni van start moeten gaan. Maar door het plotse overlijden van mijn vader zijn deze noodgedwongen naar augustus verplaatst. Ik ben daar de crew ontzettend dankbaar voor, want ik weet dat dit niet evident was voor de productie.

Heb je jezelf dan ook nog de tijd gehad om jezelf voor te bereiden op de opnames?

Dimitri: Gelukkig wel. Ik nam voordat ik wist dat ik de rol van Noah mocht spelen al acteerlessen en die waren in de aanloop van de opnames iets intensiever. Verder heb ik ook nog trainingen gehad met andere acteurs zoal Matteo Simoni die nu ook aan het draaien is voor de Zillion-film. Ik heb echt het geluk dat ik omringt ben door een fantastische cast en crew.

Je bent zelf ook een gepassioneerde gamer, heb je via die weg inspiratie opgedaan voor deze rol?

Dimitri: Om eerlijk te zijn niet echt. Het is wel ideaal om even stoom af te blazen, maar ik ben momenteel ook nog aan het werken aan iets rond NFT. Niet evident met de vele opnames en een pasgeboren dochter, maar het is wel iets waar ik in geloof en een veelbelovende toekomst in zie. Maar daarover horen jullie binnen een tweetal weken zeker meer over.

Ik zie dat je ondertussen terug op de set wordt gevraagd, dus ik ga je bedanken voor deze fijne babbel en veel succes wensen met H4Z4RD.

Gepubliceerd door MrRolfson

MrRolfson draait al heel wat jaren mee in de gameswereld. Hij startte zijn carrière bij GUNK als journalist, vaste cameraman en monteur voor GUNKtv. Games met raceauto's en voetballers in de hoofdrol speelt hij het liefst. Maar hij is ook altijd te vinden voor een goede RPG en action/adventure game. Nintendo en Mario draagt hij een bijzonder warm hart toe, maar zijn favoriete game aller tijden is toch zonder enige twijfel Bioshock.